lördag 15 augusti 2009


Idag har jag haft lillkorven här, min lillkusses unge som blir två år i oktober. Ja han är inga problem att ha de har gått jättebra. Han är så nöjd att gå här och pillemasa och kolla runt. Ja de var första gången han var här själv, men han vill gärna vara här och de är ju kul.Så hoppas han kommer flera gånger själv, men de är kul när hans mamma är med också, men som sagt kul att ha han själv. Han är så rolig han har humor så man får ju skratta åt han. Så dagen har gått fort. Hela familjen har också varit hemma så de har varit lungt på den fronten också, så man har fått koppla av. + att lillen har haft något att kolla på, för han har väl kollat in vad min B har hållt på med ute, för han vill gärna vara ute. Dottern tog hand om han när jag gjorde mat så jag har ju haft hjälp med han, för han vill ju så gärna vara ute och de fick han då idag, för när jag gjorde mat så var dottern ute med han.

Snart ska jag kolla på film, Sex and the City, ska bli kul och kolla på den. Har gärna velat sett den, och nu har jag den på DVD. Lär väl kolla hur de går för tjejerna. Återkommer om den var bra eller dålig.

fredag 14 augusti 2009

Har läst.

Ministermordet
Beskrivning: Den danska kvinnliga integrationsministern skjuts under en joggingtur. Utredningen blir komplicerad och polisen vet inte i vilken ände de ska börja. Är det ett terrordåd? Har det några kopplingar till Danmarks invandringspolitik? Eller ska man söka efter mördaren i ministerns privata sfär?

När mordet inträffar ska journalisten Karin Sommer snart gå i pension. Hon har dock tackat ja till att skriva en jubileumsskrift för ett danskt företag. Uppdraget ger henne anledning att besöka Litauen, en resa som leder Karin vidare till Köpenhamns undre värld och stoff till en avslöjande artikel. Men någon vill förhindra att historien kommer ut och Karin förstår snart att denne någon återfinns i inflytelserika politiska kretsar...

Ministermordet är Gretelise Holms fjärde kriminalroman om Karin Sommer. I Danmark mottogs den med mycket fina recensioner.

..Fredag..


Ja idag blev operationen äntligen av, jag åkte ju som sagt hem igår. Idag åkte jag så jag var på lasarettet vid två, då hade sonen kommit upp en stund före. Jag hade telefonkontakt med dem under morgonen, så då behövde jag inte åka så tidigt. Dom hämtade han till operation vid åtta på morgonen, så de tog ju ett tag för han att bli opererad. Ja när jag kom så var E pigg och vaken, så allt hade gått bra. Vid tre kom de in och frågade om han var redo att åka hem, dom kollad om allt fungerade som de skulle. Men han skulle ju även ha med ett sjukintyg från läkaren, så då fick vi vänta åter igen. Hahahah. Vi fick reda på att läkaren hade bakjour som dom kallar de för, och de innebär att de både opererar och är på avdelningen. Men vi behövde bara vänta två och en halv timme denna gång. Men de gick fort ändå för vi är utrustade med tålamod. Hahahah. De var som jag sa till sonen när vi väntade för han tyckte de inte var något problem att vänta. Att igår så väntade vi åtta timmar på ingenting men idag väntar vi i alla fall på ett intyg. hahhaha. Ja vi har väl inte gjort så mycket sen vi kom hem, men de ska bli skönt att få sova i morgon, om inte telefonen ringer. hahhah den brukar göra de när man sover som skönast.

Ja nu tar de tre månader innan han är helt återställd, så om några veckor ska han börja på sjukgymnastik. Så de blir inge hårdträning för han på dessa månader. Något han tycker är lite jobbigt, men men han blir ju ändå återställd.

Ja de har inte varit roligt för min dotter dessa dagar, men idag så kom hennes kille så nu har hon något att slösa energi på, och snart börjar ju skolan också så då bli de mer som kostar energi. Ja fy vad detta sommarlov gått fort som alla andra lov. Men nu är de snart vardag igen.

torsdag 13 augusti 2009

Vilken dag...Evig väntan på ingenting...


Klockan ringde kvart över fyra, gick upp halv fem. Sen bar de av till länssjukhuset för operation som skulle bli på morgonen, vi kom dit straxt efter sju. När vi kom dit så talade de genast om att de var förseningar, och att sonen stod som nummer två i kö. Ja när läkaren kom så sa han att vi syns om ett par timmar. Så då skulle operationen bli av kring elva snåret. Ja ja de är ju en evig väntan på sjukhus tänkte ja så okej. När klockan blev elva så kom en sköterska och talade om att de skulle bli ännu mer försening, så nu skulle de bli kring klockan två. Puh puh jag i frågasatte faktiskt fast jag förstår att de som är mer akut måste göras före. Ja då i alla fall så gick jag ner och käkade och rökte. När jag kom tillbaka så sa jag till sonen att, du ska se att de kommer och säger att de blir ingen operation idag utan vi får säkert komma någon annan dag. För han skulle ju opererats på morgonen var de ju meningen. Ja klockan blev två och de kom ingen ja och som jag redan hade trott, så kom sköterskan och sa att ni får åka hem och komma någon annan dag. SUCK. Ja ja fy fan sa jag men jag förstår att de inte är era fel. Men ska vi komma in igen så får ni ta en senare tid på dagen, för jag tänker då inte gå upp så tidigt och de gick dom med på. Men sen kom läkaren och sa att han får sova över och jag tar han direkt i morgon bitti, ja ja så de var bara att följa med honom till avdelningen där han blev inlagd för att sova natten. Ja jag kunde väl inte vara tyst igen så jag sa, ja tänk om jag vetat de här så hade jag ju kunnat sova vid min syster i natt, men men jag åkte hem och sonen blev kvar. Så i morgon bär de av igen till länssjukhuset puh puh, de är en resa på 26 mil tur och retur som man fick göra för ingenting. hahahhaaha.. Ja men i morgon så behöver jag inte komma dit förrän halv ett. MEN ÄNDÅ...Ja de var som jag sa där på sjukhuset ja jag är då inte förvånad hur de fungerar, jag har inte varit frisk på fem år och ger inte fem öre för sjukvården som de har blivit....

Ja men i alla fall så träffade vi två jättehärliga tanter som också var inlagda på dagkirurgin, en av dem fick också lov att sova över. Men med dom fick man då skratta i alla fall. Ja de var den dagen som blev en evig väntan på åtta timmar....FÖR INGENTING...

Ja i alla fall på hemvägen så var jag in till min pappa och fick våfflor, sylt och grädde. Blev där en stund för idag hade vi så mycket att prata om jag och pappsen.

Ja men nu är jag hemma, kom hem halv åtta så de blev en lång dag för mig, ja även för sonen men han fick ju i alla fall sova över hahahah....För i morgon bär de av igen så man får då verkligen hoppas att de blir av. För de är ju lite akut med honom också men att de har varit svårt att få tag i läkare därför har han fått vänta i tolv dagar, för de frågade jag ju också varför han inte fått operation tidigare. Ja fy jag förstår att de kan inte vara roligt att jobba i vården idag med dessa resurser...

Ja nu ska jag snart lägga mig, vet inte om jag somnar för jag är väl övertrött. Men ska lägga mig och vila kroppen i alla fall, för man somnar väl av ren utmattning till slut hahhahah. Ska även börja läsa en ny bokserie men återkommer om de.

GOD NATT OCH SOV GOTT......

onsdag 12 augusti 2009

Onsdag


I morgon bitti halv sex bär de av till länssjukhuset för operation för sonen, ja skönt när de är över då går de väl fortare med läkningen för han.

I går kväll var jag till en kompis på fika, var där som vanligt i flera timmar. De var trevligt vi satt ute med varsin filt runt oss, de börjar bli lite kyligt på kvällarna, men de ska ju bli fint igen så förhoppningsvis.

måndag 10 augusti 2009

Några dagaras uppdatering.


Ja vad har jag gjort allt dessa dagar som jag inte skrivit. Ja ska försöka tänka fram något..

I lördags så var jag upp till våran turistanläggning, min kusin från Norberg var hit över dagen med en kompis och hennes flickor. Så vi käkade en glass tillsammans och satt och snackade en stund innan dom skulle dra hemåt igen, en mysig glassstund med kusinen och hennes trevliga kompis + flickorna.

Ja sen har jag haft främmande av min lillkusse med lillkorven några dagar denna vecka/helg, våran farbror/morbror har också varit här med sin son några dagar dom också. En dag hade de med kompisar till sonen också. Ja alltid lika trevligt och roligt att träffa släkten och ungdomarna.Så veckan har gått så fort, men den gör ju de när de är roligt och trevligt.

Idag har jag varit och köpt en bänk till köket, en vit antik bänk, de blev jättebra faktiskt. Har titta på den ett tag men nu slog jag till när de inte blev någon Stockholmsresa. Så nu känner jag att jag skulle vilja måla hela köket vitt. Men men får se hur de bllir med de hahah...

Ja säkert är de nå mera som har hänt dagarna som gått men men, minnet är bra men kort.

Mina husdjur

Nu har vi hermeliner här igen, dom invarderade oss förra sommaren också. Dom är överallt och inte är dom speciellt skygga heller. Här om dagen kom jag ut från duschen och gick i lugn och ro till sovrummet och skulle hämta kläder. Ja då var de väl en inne i sovrummer, jag skvatt till och vrålade så sonen vaknade hahahahhaha. Ja sen senare på eftermiddagen skulle sonen gå in och lägga sig i soffan ja då satt de väl en där också hahahahah. Jajajaj men idag har jag inte sett röken av dom, för vi matar dom ju också och dom fick så mycket mat häromdagen så jag sa de att - dom är väl så feta och mätta så dom inte orkar röra på sig, dom ligger väl i något hörn och pustar och flämtar. Ja lite kul är de ju att titta på dom, men inte kul när dom är inne i huset hahah....

Fakta

Hermelin (kallas även Lekatt)

Kännetecken: På sommaren är hermelinens päls brun ovantill och gul på undersidan. Vintertid är den helvit förutom svansspetsen som är svart året om . Kroppslängden är 16-29 cm, svansen är 8-12 cm. Hanen är större än honan.

Förekomst: Hermelinen finns över hela landet utom på Gotland. Mest vanlig är den i bruten terräng och i fjälldalarna. Förekomsten varierar med tillgången på smågnagare.

Föda: Möss, sorkar och i fjällen lämlar är den viktigaste födan. Harungar, kaniner, fåglar och fågelägg, grodor och insekter ingår också i dieten.

Fortplantning: Parningen sker under sommaren. Fosterutvecklingen är fördröjd (se nedan) och ungarna föds i maj-juni. De är normalt 4-8 st.

Hermelinen är ett mårddjur. Karakteristiskt för dessa är deras välutvecklade doftkörtlar vid analöppningen. Med det starkt doftande sekretet markerar de sin närvaro och använder det som försvar mot fiender. Parningen kan ske vid olika årstider, men mårddjuren har fördröjd fosterutveckling, vilket gör att det befruktade ägget inte börjar utvecklas direkt.