lördag 29 augusti 2009

Böcker

Bokserien (fyra böcker) som jag läser just nu med Roslund & Hellström ska läsas i följande ordning:

* Odjuret 2004
* Box 21 2005
* Edward Finnigans upprättelse 2006
* Flickan under gatan 2007

Fakta om författarna
ANDERS ROSLUND, född 1961 startade SVT:s Kulturnyheterna där han under flera år var chef. Under tio år har han arbetat som nyhetsreporter, repotagereporter och nyhetschef på redaktionen på Rapport och Aktuellt.

BÖRGE HELLSTRÖM, född 1957, är kriminalvårdsdebattör och en av grundarna till den brottsförebyggande organisationen Kriminellas Revansch I Samhället (KRIS). Han arbetar med kriminella och missbrukande ungdomar.

Läser just nu..

Box 21
Beskrivning:
Nominerad till Bästa svenska kriminalroman 2005 av Svenska Deckarakademin.

Utnämnd till "årets bok" av stockholmstidningen City!

Betyg: 5 av Gomorron Sveriges bokrecensent Yukiko Duke!

En kvinna hittas med trettiofem piskrapp över ryggen i en lägenhet med elektroniska lås. En man blandar tvättmedel och amfetamin medan vener fräts sönder. Snart ska en av dem åka nerför trappan i rullstol, med ansiktet in i en vägg. Den andra ska ta hissen ner till bårhuset, peka med en pistol, ta döda och levande som gisslan.

Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två olika brottsutredningar från en operationssal på akutintaget.

Har döda människor rätt att tala?
När ett brottsoffer blir en brottsling –
är hon då god eller ond?

Box 21 är en stark kriminalroman som skildrar en mörk sida av samhället. Om handeln med liv som pågår här och nu. Om hur offer blir gärningsmän och om hur vänskap inte alltid är vad man tror. Och om box 21 – som gömmer två unga kvinnors liv.

Detta är Anders Roslund och Börge Hellströms andra kriminalroman. De debuterade våren 2004 med Odjuret som har fått stora framgångar i Sverige och utomlands.

Lördag


Idag for vi iväg och köpte de sista färgen till huset, de var färgen till garagedörren och källardörren, sen köpte vi också färg till grunden. Garagedörrarna blev svarta och grunden grafitgrå, de blev jättebra nu när de är färdigmålat. De var verkligen behövligt att de blev målat nu i sommar, känns skönt nu när de är klart utvändigt i alla fall. De är väl en hel del som ska göras inne också men de får bli sen de. Vet inte när vi ska börja med de. De är väl köket,hallen och badrummet som ska fixas sen får de vara klart, men de är ju mycket ändå. Men den dagen den sorgen som man brukar säga.

Nu i kväll så var jag in till min kompis och tog en fika, var där en stund så nu har kvällen gått igen..

torsdag 27 augusti 2009

Har läst.

Detta är den tionde boken som Anna Jansson utkommit med i sin bokserie om Kommissarien Maria Wern. Har ju som sagt läst alla de andra också. Denna var lika bra som de nio andra.

FÖRST NÄR GIVAREN ÄR DÖD
Beskrivning: Anna Janssons tionde bok i serien om Maria Wern är något av en svensk Da Vinci kod. Vetenskap är bara preliminära antaganden i väntan på nya rön. Sant eller falskt, det får eftervärlden bedöma ...

Beslutsamt gör Frida Norrby ett veck på sin yllekjol och samlar ihop barnets kvarlevor i tyget. Hon stryker över huvudskålen. "Du lilla, du lilla ... vad gjorde de med dig?" Tyst! Är det någon där? Hon blir stående med spaden i ena handen och lyssnar. Om han följer efter henne nu är det inte längre behagligt. "Helge är det du?" Nej, de steg hon hörde nyss var kortare och lättare. En levande människas steg.
Somliga anser att hon blivit förvirrad och paranoid efter makens död och kanske är det sant. Natt efter natt ger sig Frida ut för att gräva enligt de kartor hon funnit i bankfacket. Hon visste inte ens att Helge ägde ett bankfack i stan. När Frida varit borta har någon sökt igenom hans skrivbordslådor och lämnat ytterdörren öppen. Med stigande förvissning inser hon att de kartor hon fått i sin hand kan skriva om Sveriges historia. Bara man finner den heliga griften.
Försommaren står i sin skiraste grönska runt ruinen av det gamla Cistercienserklostret och Kungsgården. Polisen utreder en mordbrand vid Roma kyrka. När kriminalinspektör Maria Wern är på akvarellkurs får hon veta att distriktssköterskan, Ingrid Bogren, har varit försvunnen sen ett dygn tillbaka. Sköterskan var den sista som såg Frida Norrby innan branden.

Detta är den nya bokserien som jag börjat läsa. De är en svensk deckarserie men skriven av författare: Roslund & Hellström Återkommer om dessa böcker och författare. Håller på att läsa den andra boken just nu.

ODJURET
Beskrivning: Två barn hittas döda i ett källarförråd. Fyra år senare rymmer deras mördare från en fångtransport. Polisen är övertygad – han kommer att mörda igen.
I en svensk småstad lämnar en pappa sin femåriga dotter ovanligt sent på dagis. Bara några timmar senare hittas flickan våldtagen och död. Hur kunde detta hända? När polisen står maktlös tar pappan saken i egna händer. Och plötsligt jagar man inte längre en pedofil utan dras in i ett brottmål som berör hela landet. En pappa som hämnats sin dotters död står inför rätta anklagad för mord.
Ute i landet startar reaktionerna, demonstrationer anordnas för att pappan ska släppas fri och medborgargarden agerar domare och bödel. Och frågan ställs på sin spets: Vem måste dö först? Vems liv är värt mest?

Ja nu tror jag....


Ja herregud nu tror jag fan de går troll i mig, inte nog med att jag varit rejält förkyld nu har jag fått ont i ryggen igen, fy fan säger jag vad drygt att ha ont i ryggen. Den värsta smärtan på länge, men är tvungen att skratta ändå. Låg på soffan och tog mig inte upp låg och krånglade bra länge, kände mig som en sköldpadda på rygg. Fick lov att ringa på min sons mobil att han kom ner och hjälpte mig... hahahha.. ja han sa vad har du gjort om ingen varit hemma, ja då har jag ju fått legat där och glott i taket hahah. Ja nu djävlar får de vara slut på detta, tror fan att ryggen har varit värst... Har haft så här till och i från en månad nu..

Ja de är bara att bita ihop och härda ut, men detta har tagit ner mig lite i alla fall, när man inte är bra från början heller så behöver man inge mera ont än man redan har...

måndag 24 augusti 2009

Måndag


Nu har jag blivit förkyld puh puh har inte varit de på flera år faktiskt, men nu är de dags. Men jag är på benen i alla fall men de är inte så mycket mera. Men men man kan inte klara sig hur länge som helst från förkylning så är de..

Ska med en kompis på en föreläsning på torsdag, hoppas jag är bättre då annars orkar jag inte följa med. Ja typiskt men de är som de är i så fall. Men min dotter har också varit sjuk men de var bara i fem dagar ungefär, hon har ju hostan kvar men är frisk för övrigt. Dottern var rädd att hon hade Svin inflensa men de vet man ju inte, för de kunde ju vara så att man blev vanligt förkyld, så vem vet vi kanske har de...Nöff nöff..

söndag 23 augusti 2009

Fredag - Söndag


Ja nu är de snart en ny vecka igen. Helgen har gått i ett flygande fläng som vanligt. På fredagen var jag och hämtade min mamma i Mora. De blev en tur på 29 mil fram och tillbaka. Sov middag i två timmar när jag kom hem hahahha..Sen hände inge mera den dagen, men de valde jag ju själv.

Lördag så har vi ja ja vi och vi målat huset, B och min lillkusse har målat klart de som var kvar att måla och de skulle målas två gånger, och sonen bröt ju nyckelbenet så den hjälpen försvann ju sin kos. Så jag frågade min lillkusse om hon kunde hjälpa oss, och snäll som hon är så gjorde hon de. Jag och sonen tog hand om hennes son (Gulleplutten) hela lördagen och fixade med mat och så. Sen sov dom över här hos oss. Så vi käkade kräftor och drack vin på kvällen, men vi blev så trötta så den kvällen blev inte lång. Så nu har lillkorven sovit över här för första gången, så hoppas att de blir fler gånger.