fredag 7 augusti 2009

Full fart


Idag har de varit full fart här hos oss. De har hälsat på folk hela dagen, men de tycker jag bara är kul. Lillkussen och hennes lillkorv har varit här hela dagen, jättekul när dom kommer. Sen kom de kompisar och släkt till min son och hälsade på,de tycker synd om han nu när han gjort illa sig, ja dom är gulliga hans kompiar. Senare mot kvällen kom en kompis till min kusse, ja en gamal jobbarkompis till mig, hon svängde in när hon var på väg hem hon hade sina småflickor med sig, ja vilka härliga ungar hon har. Så de har gått i ett hela dagen, men de var som jag och min son sa att de är kul när de blir lite fart.

Ja nu ska jag sätta mig och läsa lite i min bok, sen blir de till att lata sig framför tvn i kväll. Min dotter är inte hemma de känns tomt utan henne hemma, hon är en riktig fri fågel som jag var när jag var i hennes ålder. Ja en del undrar väl hur jag kan släppa henne så mycket som jag gör, men de är frihet under ansvar. Sen är de ju de jag har full koll ändå vad hon gör och hur de är mm. hon gör inte alls som hon vill.

torsdag 6 augusti 2009

Torsdag


Ja här går livet sin gilla gång.. Idag skjutsade jag min dotter till tåget hon ska vara hos sin kille över helgen.

Hade sådan tur att jag och min son fick mat inne vid min storasyster, gud så gött att inte behöva göra mat. Hon bor granne med mig så inte behövde vi gå så långt heller.

På sen eftermiddagen så kom min kära kusse hit och fikade, de är så mysigt när hon kommer. De blir mycket skratt och bus de märks att man är släkt för man har samma humor. Och man behöver inte förklara för varandra vad man mernar man fattar ändå. Så mycket tok blir de, min syster sa idag att gud vad lik farmor ni är, ja undra vad hon mena med de hahahhaaaaaaaaa.

Ja nu ska jag och sonen spela spel snart, man måste ju få tiden att gå...Vi ska spela Trivial Pursuit de är kul med frågespel.

onsdag 5 augusti 2009

Onsdag

Ja nu har sonen fått tid på lasaretter, de blir torsdag nästa vecka. Så han får gå ett tag till med sin skadade arm.

Min dotter var så hjälpsam igår nu när både mamma och storebror är handikappade, hon hjälpt oss hela dagen med vardagsbestyren. Gud så snällt och duktigt, men hon är hjälpsam när de behövs.

Idag ska jag åka till min faster som fyller 70 år idag, ska åka dit med en blomma till henne. Blir att åka på eftermiddagen hennes dotter min kusin följer med också.

Ja något mera blir de väl inte som händer denna dag, de är ganska lungt nu när bägge ungarna är hemma. Men dottern åker till sin kille i morgon och blir kvar över helgen. Sen får hon komma hem för sen är de inte mycket kvar innan skolan börjar.

tisdag 4 augusti 2009

Spikmatta


Angående debatten som varit om spikmattor så blir jag djävligt förbannad, för att de inte är vetenskapligt bevisat att den fungerar som de utgör i reklamen, så ska de som marknadsför den betala en halv mille till staten för de.

Men jag ska då säga att mig har den då hjälp i alla fall, för jag märker att om de går tre dagar emellan innan jag ligger på den, så får jag mer ont i nacken mm. Så nog hjälper den allt. Men som sagt de är ju inte "vetenskapligt" bevisat men då tycker jag att då kan de som retar sig, börja med att bevisa vetenskapligt att de fungerar. Men så är de väl med allting som inte är vetenskapligt bevisat. Men ta Omega 3 de var ju också humbugg när de kom, men de är ju nu vetenskapligt bevisat att de hjälper mot mycket. Ja löjligt att allt ska vara så vetenskapligt nu för tiden för att de ska passa, men de är väl i ett sånt samhälle vi lever i nu.

Så jag kan då verkligen rekommendera Spikmattan till er som funderar på att prova. De FUNGERAR FAKTISKT oavsett om de är vetenskapligt bevisat eller inte. Mig har den då hjälp.

Jag försöker att ligga på den varje dag i ca. 20 minuter, men som sagt de får inte gå mer än tre dagar emellan. Men om jag inte ligger på den varje dag så försöker jag ligga på den varannan. De är när jag slarvar som de går tre dagar emellan. Men slarvar inte så mycket faktiskt.

Vi kämpar på med våra krämpor.

Ja här går de sin gilla gång med krämoporna, men de går bra för både mig och sonen. Man får göra så gött man kan..Dottern hjälpte mig och handla idag och hon har även hjälp mig att tvätta, skönt att hon är hemma och hon är duktig. Ja vi väntar på operationen men har inte hört något än när de blir. Men de skulle ju bli i slutet av denna vecka eller i början av nästa. Ja då får man hoppas att en annan är bättre. Men de gick då bra att köra bil i alla fall som tur är. Då blir man ju änså inte så isolerad i och med att man bor en bit utanför byn. Ja nu är de slutgnällt för denna stund.

måndag 3 augusti 2009

Måndag


Idag har min lillkusse och hennes lillkorv varit här och hälsat på, de är så roligt när dom kommer. Dom var här hela dagen och en stund in på kvällen. När dom skulle åka hem så höll lillen sig för ögonen och lät så lessen, vara kvar här mamma, ja han är så go, men de är dom båda två.

Måndag kväll..


Ja läkaren ringde i morse, de blir operation för min son brottet på nyckelbenet var så stort så de måste operara. De skulle bli i slutet av denna vecka eller i börja av nästa. Så jag ställer in min och dotterns Stockholmsresa så länge. Får se om vi hinner att åka innan skolan början. Och inte nog med de elände så fick jag ryggskott idag, så jag går här och är allmänt klen PUH PUH, ja vi får ta hand omvarandra så gött de går jag och sonen, men som tur är har dottern kommit hem, men hon har en kompis här. Ja får hoppas att jag hinner bli bra i ryggen tills han ska till lasarettet i alla fall. Ja de brukar ju vara så att en olycka kommer sällan ensam. Hahahaha men man reder sig de har varit värre. Så detta fixar sig.

söndag 2 augusti 2009

Lördag - söndag


Ja tur man inte är lättskrämd, för då hade jag varit ihjälskrämd för längesen..Haha.. Men i natt kl 4,50 ringde min son och sa att han cyklat omkull på cykel. PUH PUH han sa att han brutit nyckelbenet, jajaj sa jag jag kommer. När jag hämtade upp han så drog vi vidare till akuten som ligger sex min hemifrån. När vi kom dit straxt före sex på morgonen så talade de om att röngen öppnar inte förrän tio här. Så de var bara att dra vidare till länssjukhusets akut som ligger 13 mil hemifrån oss. Väl där så konstaterade de att nyckebenet var brutet, men att de inte var akut så de väckte inte nå läkare för detta. Ja sen kom läkare till slut i alla fall och skickade upp han på röngen och de visade att nyckelbenet var av ordentligt, så i morgon får han reda på om de måste opereras, om de inte blir operation så måste han till sjukgymnast om tre veckor. Blir de operation så lär han väl dit i alla fall till sjukgymnast. Ja men vi fick i alla fall åka hem, vi kom hem igen vid tre på eftermiddagen. Så nu har jag sovit senmiddag så jag kan nog inte lägga mig tidigt i kväll. Ja efter omständigheterna så mår han skapligt bra och har inte speciellt ont, om han håller sig stilla. Ja man får se de positivt ändå trots allt... Livet består ju av att få erfarenheter..