lördag 1 mars 2008

En ny dag

Idag har jag städat av lite och tvättat,ja tur att man inte tvättar som dom gjorde förr,för då skulle de aldrig finnas en ren klätrasa i detta hus.Jag och min son var till Pizzan och åt idag,orkade inte göra mat,fantasin har flytt sin kos så de är desamma och desamma hela tiden.Men nu är jag hemma igen och tar de lungt och läser mina böcker.Jag har alltid läst mycket ända sen jag var liten,men som ni har sett så läser jag deckare,har svårt för romantiska böcker kan läsa någon sådan ibland men men de är inget för mig.Nej deckare ska de vara.Nu får jag främmande snart min kusin och hennes gubbe kommer snart med hembakade semlor MUMS.Men en semla motsvarar 1 mil på skidor för att bli av med kalorierna av semlan...Ja ja tur att man inte åker skidor hahaha..

fredag 29 februari 2008

Fint väder



Idag har jag tagit en promenad i de fina väderet, så man får lite ljusterapi.Man blir gladare av att vara ute nu när de är ljust ute och solen skiner.Solen värmde idag.För när jag vaknade idag var jag på uruselt humör, men de gick över när jag vari ute på min promenad.Idag alla kvinnor som inte är gifta och vill gifta sig så ska ni fria till era partners.För idag är dagen när männen inte får säga nej och de är kvinnorna som friar.Hahahahha så slå till ni som vill bli gifta.

Skottdagen

Skottdagen infaller den 29 februari vart fjärde år. Det är den extra dag i februari som infaller varje skottår. Fram till 1996 inföll skottdagen den 24 februari. Anledningen till att det kallas skottår kan bero på att man har skjutit in en dag för att dagarna på året ska passa in.

Anledningen till att skottdagen ligger i slutet av februari snarare än vid slutet av året, är att den gamla Romerska kalendern, som användes av romarna innan Julius Caesar introducerade den Julianska kalendern år 46 f.Kr., började med månaden mars. Skottdagen placerades alltså i anslutning till deras (tidigare) nyår.

Den romerska kalendern var också starkt påverkad av äldre månkalendrar och man benämnde exempelvis dagar efter månens faser: calends - nymåne (alltså upphovet till ordet kalender), nones - första kvarteret och ides - fullmåne. Den första dagen i månaden benämndes "calends" (trots att detta inte stämde med månens verkliga fas) och exempelvis 23 februrari var Diem Sextus ante Calendas Martii - sjätte dagen före calends i mars. När man sedan i den Julianska kalendern införde skottdagar, så lade man till en "andra sjätte dag före calends", den så kallade bisextilis. Än idag heter skottår på franska année bissextile.

Orsaken till att man gjorde på detta sätt och inte lade den precis före 1:a mars, är något oklar. En anledning kan vara att man var påverkad av tidigare grekiska månkalendrar där man hade 12 månader med lika lång längd - 30 dagar - och sedan lade man till 5 dagar i slutet på året som inte tillhörde någon månad, de så kallade Epagomenai (gr. "de tillagda"), för att komma upp i 365 dagar totalt. Skottdagen kom då att bli en ny 6:e dag före de tidigare fem extradagarna.

Inom EU bestämde man i slutet av 1990-talet att ändra den tidigare placeringen av skottdagen och istället låta 29 februari vara officiell skottdag med början år 2000. Även den Romersk-katolska kyrkan räknar numera 29 februari som skottdag..

Enligt gammal tradition
Får giftassugna kvinnor bara fria på skottdagen. Och då har damerna trumf på hand. Den man som tackar nej bör dra sig
med hjälp av en dyrbar gåva.

29 Februari: Skottdagen
För att kompensera solåret har man skjutit in en dag i kalendern under skottåret ca 1/4 dygn längre än 365 dagar.
Alla årtal som kan delas med fyra är skottår. Undantag är de årtal som är jämt delbara med 100. Sekelårtal är
skottår enbart om de är jämnt delbara med 400. År 2000 var därför ett skottår. Förr var skottdagen den 24 februari,
men år 2000 lade man skottdagen den 29 februari. Då behöver man inte flytta namnsdagar.

Legenden om att kvinnor friar
Legenden berättar att det var Irlands skyddshelgon S:t Patrick som blev en tidig jämställdhetsapostel när han bestämde att
kvinnor kunde få fria en dag vart fjärde år. Seden bjöd att kvinnans propå skulle tas på största allvar.

I Sverige är det fortfarande mannen som brukar ställa den avgörande frågan.

torsdag 28 februari 2008

Torsdag

Idag har jag en vilodag igen hahah, har varit ute och kört bil i två dagar så de tar på krafterna.Så jag har läst i en bok nästan hela dagen idag, så nu känner jag att krafterna börjar komma tilbaka.Ja vad klen man är som orkar så lite,man känner så ibland att man är klen,men men man är ju ändå glad att man lever.Men igår var de ändå en mysig dag.Åkte till ett lite samhälle 5 mil här ifrån och handlade,jag hade min mamma med mig,sen när vi handlat så var vi in på ett fik och drack kaffe och åt semla.Innan vi åkte hem så beställde vi en familjepizza som vi käkade när vi kom hem till mig.Så ändå en trevlig dag,men de tar mycket tid att åka iväg vi åkte klockan två och var hemma halv sju på kvällen.

Min tatuering


Middagstips

Frun var trött på att göra allt hushållsarbete där hemma, så hon
och mannen kom överens om att laga middagen varannan dag.
Dagen efter var det mannens tur och då frun kommer hem så finner hon
mannen spritt språngande naken i köket, med ett glas vatten i handen.
Han säger: I kväll står det kärlek och källvatten på menyn.
Och så blev det!
Dagen efter kommer mannen hem, han luktar förväntansfullt och ropar
ivrigt: Vad ska vi äta idag, min skatt?
Varpå frun kommer fram, naken, dåligt sminkad och med riktigt risigt
hår och säger: Rester från igår!

onsdag 27 februari 2008

roliga historier



Pappa har lärt lille Kalle att man inte ska svara hallå i telefonen utan med för och efternamn. En dag ringer pappa hem från jobbet, Kalle svarar:
- Hallå!
Pappa blir irriterad och vill ge Kalle en läxa och säger:
- Var är jag?
Kalle ropar till mamma:
- Pappa är i telefon och han vet inte var han är!

Lisa 5 år sitter och äter middag och råkar fisa.
- Hörde Ni, det brakar i stolen och skit luktar den också.

Att ha sex med de över 20 är självklart......30 är lyx.......över 40 är en bonus......att ha sex med de över 60 är äldreomsorg........över 70 är aktiv dödshjälp.

En man och hans fru är ut och kör med bilen och blir stoppad av en polis. Då uppkommer denna konversation:
Mannen: "Vad är problemet, konstapeln?"
Polisen: "Du körde i minst 75 på en 50-väg."
Mannen: "Nejnej, jag körde i 60."
Frun: "Åh, Harry. Du körde i 80." (Mannen blänger på sin fru.)
Polisen: "Du får också böter för ditt trasiga stoppljus."
Mannen: "Trasigt stoppljus? Det visste jag ingenting om!"
Frun: "Åh, Harry. Du har vetat om det i veckor." (Mannen blänger på sin fru.)
Polisen: "Jag kommer också ge er böter för att ni inte använder ert säkerhetsbälte."
Mannen: "Åh, jag tog precis av mig det då ni kom gående mot bilen."
Frun: "Åh, Harry. Du använder aldrig säkerhetsbälte."
Då vänder sig mannen mot sin fru och skriker: "Håll käften!"
Polisen vänder sig till frun och frågar: "Skriker din man alltid till dig på det viset?"
Frun svarar: "Nej, bara då han är full."

En äldre man var hos doktorn och blev undersökt noggrant.
Sedan frågade doktorn honom:
- När hade du sex senast?
Han bad att få låna telefonen och ringde hem.
Hans fru lyfte på luren och mannen sa genast:
- Hej, när hade vi sex senast?
Det blev tyst en stund... Sedan frågade frun:
- Vem är det som ringer?

ETT GOTT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET,SÅ MIN DOTTER SA ATT DU MAMMA KOMMER ATT LEVA LÄNGE DU..

tisdag 26 februari 2008

Tatueringar

Jag älskar tatueringar, men de dröjde ända till jag blev 40 innan jag slog till,brukar kalla den 40 års krisen,lägger ut bild på den sen har ingen bra bild just nu,men samtideigt är jag glad att jag väntade för nu visste jag ju verkligen vad jag ville ha.Skulle vilja tatuera mig mera,men min ekonomi tillåter inte de just nu,men i framtiden kommer jag nog att göra flera.Men här kommer de lite andra tatueringar..



Hemma igen



Ja nu har man åkt de 11 milen tur och retur, och de såg bra ut i munnen på min dotter så nu får man hoppas att de är lugnt för tandläkare ett tag framöver.Ja fy vilket väglag de var rena skitvägen,så jag var helt slut när jag kom hem.Men nu är jag hemma igen.Och i morgon ska jag åka och handla och de blir 10 mil fram och tillbaka PUH..Och nästa vecka ska jag och göra cellprov och de blir 12 mil fram och åter ena dagen och dagen där på ska jag på anhörigträff och då blir de 24 mil fram och tillbaka, men jag funderar på att ringa och avboka och åka på nästa möte i stället för de blir slitit att köra så mycket de tar på krafterna.Ja nu fick jag åter igen tala om vad synd de är om mig hahahaha.

Snö snö

Idag när jag vaknade var de värsta vintern ute, och jag som ska åka till tandläkaren med min dotter idag och de är 5,5 mil dit.Börjar bli trött på den dåliga servicen som är här där vi bor,dom har snart lagt ner allt som finns så snart har vi inget kvar.Ja de är bara att bita i de sura äpplet och åka men i bland harman god lust att flytta här i från,när man ska åka så långt så fort de är nå extra.ja nu har jag gnällt lite igen och nu känns de genast bättre.hahaha

måndag 25 februari 2008

Måndag

Helgen har gått sin gilla gång, lördagen var jag till min kusse och fikade.Söndagen var jag till min styvfar och hälsade på och fikade lite.när jag varit dig så åkte jag till min mamma.Dom har ju skilt sig som jag skrev tidigare i bloggen.De är som jag säger att de är fler ställen att hälsa på.Men de är tur man är vuxen, så man inte är en unge som ska slängas hit och dit.Är själv skilsmässobarn men har inte haft de krångel som de flesta verkar ha nu för tiden med umgänge och så, jag och min syster fick bestämma själv när vi ville vara med pappa.Jag var 3 och syrran 6 år när de skildes.Ville vi vara hemma 10 helger med mamma så var vi de, och ville vi träffa pappa i veckorna så skjutsade mamma upp oss dit och pappa skjutsade hem oss till kvällen.Och sen när vi kom upp i tonåren så fixade vi umgänget själva, så man blir ju aldres förskräckt hur föräldrar håller på med sina barn idag, man tror ju inte att de är sant.Jaja jag får vara glad att jag inte är skilsmässobarn idag.