lördag 13 juni 2009

Lördag


Nu har jag skjutsat min dotter till hennes kille, dom kommer hem hit igen på torsdag. För på fredag är de ju som alla vet midsommarafton. Min kompis från Stockholm kommer på torsdag, men hon ska bo i grannhuset som hon ska hyra. Skönt för henne att få rå sig själv lite, hon har sin son med sig också. Ja de ska bli kul hon stannar nog i ca två veckor.

Ja jag har inte gjort så mycket mera idag än att skjutsat min dotter. Jag var in på pizzerian där hennes kille bor och köpte med en familjepizz hem. Så nu står magen i alla hörn, men ska ta min promenad bara maten har sjunkit ner. Ska lägga mig på spikmattan nu (SKÖNT)....

fredag 12 juni 2009

Skolavslutning


Ja nu är de slut för detta år, nu har min dotter ett år kvar i grundskolan. Min kompis och min stora systers ungar slutade nu. Ja de är så fint med skolavslutning de är både sorg och glädje. De blir ju så sorligt för niorna men ändå en glädje när de får sluta grundskolan, men sorligt för de ska ju skiljas åt och aldrig gå tillsammas nå mera. I glesbygd blir de ju så att de går tillsammans från lekis till nian. Ja man tycker inte de var länge sen man själv man gick ut nian, de känns som de inte var tjugosju år sen. Ja och nu har dottern ett år kvar och de är två år sen sonen tog studenten. Ja undra på man börjar bli trött hahahahh nej då man blir inte äldre än man gör sig. Men nog märks de att man inte är tjugo längre.

Efter skolavslutningen var vi hem till min kompis och fikade med hennes barn och mamma och pappa, och de var så trevligt och mysigt så som vanligt. Efter vi fika så åkte vi hem och sov middag en timme och gud så gött de var att sova en stund, man var ju uppe tidigt på morgonen.

Nu på kvällen har jag skjutsat ner min dotter till byn, kvartesgården/ungdomsgården har öppet i kväll, smart då har ungdomarna något att göra i kväll.

Niorna som slutade nu åker till Turkiet i morgon bitti på skolresa en vecka mysigt för dom. Jag var med min sons klass på skolresa till Kreta och de var jättekul, vi hade 24 ungdomar med oss då. Klassen som slutade nu är 12 st och min dotters klass är de 10 st i, ja men såg på nyheterna i går att elevantalet minskar i hela Sverige. De är väl ingen som vill sätta barn till världen i detta samhälle som vi lever i nu. Så trenden kommer nog att hålla i sig.

torsdag 11 juni 2009

Nu jävlar....


Ja nu jävlar har fettkärringen börjat röra på sig, tog en promenad nu i kväll en promenad 1,2 km. Men de som är med denna vända som jag mätt ut är att de är bara uppför hela vägen hemåt PUH PUH vad svettig jag var när jag kom hem. Så nu ska jag försöka att hålla i detta. Var så duktig förut med att gå mina promenader, sen vrickade jag foten sen dess kom jag aldrig igång igen. Men nu ska jag................

Läser just nu

Läser just nu den tredje boken med författaren Stuart Mac Bride. Har även lagt in den fjärde och sista boken också i denna serie.
Den brustna huden
Beskrivning:

Det är en gråkall februari i Granitstaden. Runt hörnet lurar en brutal våldtäktsman ?

En ung kvinna är på väg hem i den mörka natten. Gatorna är mer eller mindre folktomma. Kvinnan är salongsberusad, hårt sminkad och klädd i kortkort. Tätt efter henne följer en man i träningskläder. Och han är mycket nöjd över det han ser framför sig. Kvinnan ska bli hans "lyckliga nummer sju".

Vad våldtäktsmannen inte vet är att kvinnan är polis och väl förberedd på vad som komma skall. Med en snabb och med välriktad spark fäller Jackie Watson honom.

Samtidigt befinner sig hennes pojkvän och kollega Logan "Lasarus" MacRae på bårhuset. Någon har dumpat en kropp inlindad i en filt utanför sjukhusets akutmottagning. Det ser ut som om någon från den lokala bondageklubben tagit i med hårdhandskarna.

När Logan återvänder till polisstationen får han sitt livs chock. I häktet sitter våldtäktsmannen och det är inte vem som helst. Robert Macintyre är en mycket framgångsrik fotbollspelare och medieälskling.

När Macintyres mor i sällskap med en känd stjärnadvokat anländer till polisstationen blir polisens brist på faktiska bevis smärtsamt tydlig och de tvingas släppa Macintyre. Jackie Watson är dock övertygad att han är skyldig och hon tänker ta till varje medel för att få honom fälld trots att hon får en hel stad emot sig.

Logan nystar vidare i fallet med den dumpade kroppen och ganska snart dras Logan in i ett gränsland av porrskådisar, sexbutiker och sadomasochism. Till råga på allt springer det runt en knivförsedd åttaåring i staden.

Det enda sättet att för Logan att avancera och komma ifrån sin plumpa och inkompetenta chef är att visa sig på styva linan, men han har fått två väldigt otacksamma fall - och indirekt genom sin flickvän ett tredje - på sitt skrivbord. Balansgången mellan privat- och arbetsliv blir svår.

Slakthuset

Beskrivning:
Brittisk spänning på högsta nivå av en författare vars mörka stjärna bara stiger. Alla som läst de förra böckerna med den tuffe snuten Logan McRae vet vad de har att vänta ? en långt ifrån behaglig resa. Än en gång tvingar McBride ut sin huvudperson McRae på skotska Aberdeens allra smutsigaste gator. Och än en gång sätter han hänsynslöst kniven mot läsarens strupe.

För tjugo år sedan lyckades polisen fånga "Slaktaren" - en brutal seriemördare som härjade runtom i landet. Domen upphävdes och Ken Wiseman släpptes senare på fri fot efter tretton år i fängelse.

Startskottet för den mest omfattande människojakten i Aberdeens historia är när en container med kroppsdelar dyker upp i hamnen. När poliserna i det team som en gång grep Wiseman försvinner, en efter en, inser McRae att sanningen inte är så enkel som den ser ut. Den enda sak som är enkel att konstatera är att Aberdeen aldrig kommer att bli sig likt.

Stuart MacBride skriver en hård och skoningslös kriminallitteratur, och med sin makabra humor har han få jämbördiga genren. Med Slakthuset har han åter åstadkommit en tät, roande och grym studie i mänsklighetens mindre smickrande sidor.

Slakthuset är Stuart MacBrides fjärde bok. Han debutroman Kall som granit tilldelades en Barry Award. Översatt till svenska finns även De dödas ljus och Den brustna huden .

Spikmattan


Har fått en förfrågan om jag kan tala om hur de går för mig med spikmattan.Ja måpste säga att de är den bästa investeringen jag gjort för min värk. Jag känner omgående om jag de går för många dagar emellan som jag ligger på den. De får inte gå mer än 2 dagar emellan, gör de de så får jag mera ont direkt. Så jag försöker att ligga på den varje dag, och gör jag inte de så får de inte bli mindre än varannan dag. Ja de är något jag kan rekomendera alla, oavsett om man har värk eller inte. Den är även bra i förebyggande. Jag ligger 20 - 30 minuter varje gång men i början så fixade jag de inte, då fick jag ligga 15 minuter varannan dag. Men de stod att man kunde bli dålig i början, jag fick huvudvärk och så jävla förbannat ont men men de gick över när jag låg sen varannan dag i början. Ja vad kan jag skriva mer om den, de är som att få massage när man har legat på den, och de är ju inte helt fel. Men nu har jag den spikmatta som finns på bilden här ovan, för de finns ju en uppsjö med sånna också, och denna är bra för mig. Sen finns de ju andra som man kan använda på hela kroppen, men min får bara användas på ryggen.

onsdag 10 juni 2009

Läser just nu

Läser just nu den andra boken i serien med förfataren Stuart Mac Bride. Den är lika bra som den första. Lite mer nu att man börjar komma in i Kriminalinspektörens liv, och de är ju de som gör att jag tycker om att läsa serier.

De dödas ljus
Beskrivning:
Det är sommar i Granitstaden. Solen skiner, himlen är blå och människor dör ?

En prostituerad kvinna, Rosie Williams, hittas brutalt ihjälslagen i stadens mindre fashionabla kvarter. En dålig inledning på ytterligare en dålig dag för kriminalinspektör Logan McRae. Bara några månader tidigare ansågs han vara Aberdeenpolisens nya stjärnskott. Men vid ett tillslag gick någonting snett och en polis hamnade i koma. Det blev Logan som fick bära hundhuvudet och han omplacerades till den så kallade klantskallegruppen.

Logan McRae är dock inte en polis som ger upp. Han är fast besluten att undvika sin ständigt kedjerökande chef och hennes okonventionella metoder, och det bästa sättet är att lösa fallet snabbare än blixten. Men Rosie Williams är inte den enda som hamnar på bårhuset.

På andra sidan staden bränns sex människor till döds i ett rivningshus. Och trots Logans ansträngningar dröjer det inte länge förrän ytterligare en prostituerad hittas mördad.

Hårdkokt spänning, mörk humor och levande personporträtt kännetecknar Stuart MacBrides kriminalromaner. Skickligt drivs intrigen fram mot den storslagna finalen. Med De dödas ljus befäster MacBride sin ställning som en av den senaste tidens mest intressantaste brittiska spänningsförfattare.

Hej alla...


Fy vad de är kallt ute idag är de bara 9 grader här brrrr, längtar efter lite värme faktiskt men de kanske blir som förra året, att de är varmt någon vecka bara och då är de så varmt att man inte kan röra sig. Men men inte kul att frysa när de är Juni.

Igår kom min moster och mina kusinbarn + lilla tösen som en av mina kusinbarn har. Ja de är så roligt att dom kommer hit och hälsar på när de är vid sin mormor. Ja och lilltösen är så söt och go ja kusinbarnen också och min älskade moster.

Ja veckan har gått sin gilla gång med att man varit social med kompisar och familj, på fredag är de skolavslutning här sen är de sommarlov för dottern. Sen har hon bara ett år kvar i grundskolan gud så gött...Men men de som är när de ska iväg på gymnasie är ju att de lär flytta hemifrån sina tre år som dom ska gå på gymnasie, men man har ju haft en unge som haft de så, och de gick ju bra.

Nu ska jag gå och göra mat, idag blir de lax och potatis,MUMS jag älskar lax.

Kom på en sak till som jag måste skiva om som gör mig både uppröd och inte. På våran lilla by här så är de en familj som varit fosterfamilj åt tre pojkar, ni har säkert läst om de i Aftonbladet och kanske känner igen de. Men de har misskött pojkarna så mycket så de har blivit åtalade för grov frihetskränkning, och rättegången har hållt på hela maj månad. Idag kom domen ett år och sex månaders fängelse för bägge föräldrarna. De som upprör mig är att de inte blev ett längre straff, men lite typiskt för vårat samhälle att inte döma så hårt när de gäller kvinnor och barn som råkar ut för våldsbrott. Men de som ändå är bra att de ändå blev dömda trots allt, för de mesta de hade att gå på var pojkarnas berättelse. Så man är både lättad och upprörd. Mina ungar sa också när jag berättade om domen, fick dom inge längre straff.

söndag 7 juni 2009

Nationaldagen


Ja nu har vi firat nationaldagen med tjejfest med släkt tjejerna. De var jättekul fest vi festade och skrattade hela natten fram till klockan två. Den äldsta var 73 år och den yngsta 7 år. Så vi var en härlig blandning. Ja ja men roligt hade vi. Men vi glömde sjunga nationalsången men men de gick bra ändå..

Idag söndag så skjutsade jag in min kusin som sov här vid mig. Så då träffade jag en del av de andra släken en stund till. Sen åkte jag hem och la mig och sov middag, för ett tag sen kom jag och min gubbe hem vi har varit och hämtat våran dotter, så nu är familjen samlade igen.