fredag 18 september 2009

Om mig själv..

Eldhästen

Kollade i de kinesiska horoskopet, och jag är en eldhäst och vad de stämde hahaha, de är helt otroligt skrattade högt för mig själv.

Några egenskaper för Eldhästen: Oberoende, viljestark.
Född i smakfullhetens och uthållighetens tecken är Hästen känd för sitt originella sinne för humor. Han är också mycket praktiskt lagd och hans flit är allmänt omvittnad. Hästens naturliga sätt att umgås med alla på alla plan, och hans stora inre reserver, gör honom lämplig för det offentliga livets högsta poster. Han kan tala inför en människomassa på flera tusen personer med samma lätthet som om han satt och småpratade med kompisarna på puben.

Hästen har en häpnadsväckande förmåga att fatta poängen, innan du ens hunnit fram till den. Det finns tillfällen när han avslutar meningen åt dig och det mer vältaligt än du kunde gjort själv. Här behöver det nödvändigtvis inte vara fråga om ett sjätte sinne, eller ens röra sig om vanligt bondförnuft. Nej, det är helt enkelt fråga om en del av Hästens logiska tänkande. Med andra ord, om det du säger till en Häst låter vettigt, fattar han galoppen utan krusiduller. Han tycker om att brodera ut saker och ting men det är absolut inget självändamål. Ett varningens ord är kanske på plats. Om du förväntar dig att Hästen ska ta dig på allvar, så undvik att prata smörja. det finns inget som irriterar honom mer än struntprat och en Häst som är förargad över skitsnack visar det öppet. Var i så fall beredd på att han gör dig till åtlöje. Och än värre blir det om du i en debatt med en Häst inblandad yttrar något ogenomtänkt nonsens. Räkna då med att han blir rasande och även om han inte precis är lättretad, är hans raseri något att frukta. Den som en gång drabbats av Hästens vrede, glömmer det aldrig. Visserligen är han snabb att be om ursäkt för vad som ofta kan ses som barnsliga raserianfall, men du kommer ändå alltid att betrakta den Hästen med andra ögon än tidigare. Om inte annat kommer du att känna dig mindre avspänd i hans sällskap. En ryttare som blivit avslängd från en bockande häst känner nog igen detta.

Som regel är Hästar inte svartsjuka eller dominerande och de ägnar sig inte åt dubbelmoral. De begär sin frihet och förväntar sig att deras partner också gör det. Men Hästen tycker om att få sin vilja igenom. Och ett säkert sätt att irritera honom är att stå i vägen för honom offentligt. Hästen, som är anmärkningsvärt lugn i en krissituation, yttrar sig sällan med mindre än att han är absolut säker på sin sak. Vare sig han diskuterar sport, politisk historia eller biodling, så kan du vara säker på att de siffror och övrig statistik han nämner är korrekta och att de faktauppgifter han kommer med är väl underbyggda.

Eftersom Hästen är så anpassningsbar, är det också troligt att han förändrar sitt liv oftare och mer än genomsnittet. Det finns till och med de som menar att Hästen i själva verket är ett offer för dessa förändringar. Och sant är att Hästen ibland byter livspartner och är något av en hoppjerka vad arbetslivet beträffar. Vidare byter han ofta hobby, intressen och tidsfördriv. Det kan vara mycket förvirrande att få veta att den kille du känt som en hälsokostentusiast, plötsligt i stället börjat lära sig urdu, eller att den kvinnliga bekant som tidigare arbetat som redaktör för ett modemagasin, nu blivit moder Teresas frivilliga och oavlönade medarbetare. Ännu värre blir det när du upptäcker att din Hästväninna som för bara några dagar sedan ansåg dig vara den gudomligaste varelse hon någonsin mött, nu knappast ens kan minnas ditt namn och än mindre ditt telefonnummer. Och hur praktiska de än är, planerar Hästar aldrig för framtiden. Vad de vill ha, ska de ha omedelbart. Försök aldrig hindra en Häst från att nå sitt mål genom att stå i vägen för honom. Han kommer bara att rusa rakt på dig som om du inte existerade.

torsdag 17 september 2009

Torsdag


Har nu varit till sjukgymnasten idag igen, men de låg fortfarande rätt i bäcknet, skönt de i alla fall. Men de onda skulle jag få dras med ett tag till. Men de är då bra mycket bättre än de har varit, nu kan jag ju klä på mig utan att tappa luften så fort man rör sig hahahah.

Nu på tidigkvällen var jag inte till min syster och fikade en sväng, har nyss kommit hem där i från. Ska inte göra så mycket mera idag.

onsdag 16 september 2009

Onsdag kväll

I kväll har jag varit till min mamma och fixat med hennes hår, men de blev skapligt bra i alla fall men inte så ljust som vi tänkt oss, men allt de gråa försvann.

Nu är vi hemma igen och har varit in och uppdaterat min sida på Boktipset, var in även till bibblan och lånade den nya bokserien som jag ska läsa, bokmal som jag är. Väntar på mina böcker som jag har beställt men de är hård åtgång på dem just nu, men dom är så snälla billotjejerna, så de ställde upp mig på ett annat ställe så nu får jag lite böcker på onsdag, vi har bokleverans på beställda böcker en gång i veckan.

Nej nu ska jag softa lite framför tvn de måste man göra innan man kryper till kojs.

Tack för idag

Jag och mina böcker..


Nu har jag varit till bibblan och lånat en ny bokserie bokmal som jag är, väntar på tre böcker tror jag att de var. Men nu var de hård åtgång på böckerna som jag läser hahaha..

Ja den nya bokserien är Med Anne Holt och ska läsas i följande ordning:

* Det som tillhör mig 2002
* Det som aldrig sker 2005
* Presidentens val 2007


Fakta om Anne Holt

Anne holt är en av Skandinaviens bäst säljande författare. Hon debuterade 1993 med Blind gudinna, som blev en oerhörd framgång. Sedan dess har hon nästan varje år gett ut en ny roman, för vilka hon blivit mångfaldigt prisbelönad. Nästan alla har blivit storsäljare.

anne holt är född i Larvik 1958 och växte upp i Lillestrøm, Tromsø, Dallas (då John F Kennedy mördades) och Maine i USA där hon gick i gymnasiet. anne holt studerade juridik vid Universitetet i Oslo och finansierade delvis studierna som nyhetsjournalist på norsk TV (NRK). Efter examen 1986 fortsatte hon som journalist på TV, både som nyhetsredaktör och nyhetsankare. Därefter anställdes hon som advokatfullmäktige vid Oslopolisen.

Efter en tid i polisen – och efter att ha blivit legitimerad advokat – vände hon tillbaka till journalistiken i några år innan hon började arbeta som advokat. Inom kort hade hon sin egen advokatbyrå. Från 1996 till 1997 var anne holt justitieminister i Norge.

Idag bor anne holt i Oslo där hon lever i partnerskap och har en dotter, född 2002.

tisdag 15 september 2009

........................


Ja de blir lite glest vad som händer, för nu är livet inne i en period som man inte gör så mycket, och de inte händer så mycket. Så de kanske inte kommer nå inlägg på några dagar nu, de beror på vad som händer.

Den femte oktober ska jag börja på Coop igen men de är väl problem med ersättnigen, men jag börjar ändå så får vi se vad som händer med de. Är de så jag inte får upp ersättningen så blir jag inte kvar. Blir då kvar tills beskedet kommer. Blir de positivt besked så blir jag kvar. De som blivit problemet är att jag har missuppfattat min A-kassa så jag är inte med där längre, men jag skulle ev. få återuppta mitt medlemsskap så de är de jag får vänta på nu, men handläggningstiden var sex veckor. PUH PUH för denna väntan som har blivit med allt.

söndag 13 september 2009


I morse när jag klev upp så fick jag främmande, ja i morse och morse hahahah men halv elva. Då kom min faster och kusin hit ja och så lillplutten. De var här en stund och fikade och pratade. Kul att min faster var med idag. Ja alltid kul.. Sen när de åkt så tog de en stund så kom en av mina andra kusiner och hennes mysiga son hit en sväng. Han säljer plastpåsar för sin klass så jag köpte några förpackningar. Ja de var också trevligt för hon är inte hit så ofta, ja kul att hennes som också var med.

Ja sen var de eftermiddag och dags för mat, men idag beställde vi mat från pizzan. De blev lite blandad kompott för oss alla, de finns ju annat än pizza också. Ja SKÖNT att slippa laga mat. Så de är väl de man gjort idag. Senare i kväll ska vi skjutsa dotterns kille till tåget.

God natt..

GOD NATT OCH SOV GOTT OCH VAKNA TORRT..

GOD NATT OCH SOV SÖTT OCH VAKNA BLÖTT..

Citat..

Jag gifte mig aldrig. Det behövdes inte. Jag har redan en hund som morrar på morgonen, en papegoja som svär på eftermiddagarna och en katt som kommer hem sent på natten.

Det samlas inte damm på den som är ute i blåsväder.

Det är för väl att lögnen finns - för tänk om allt man hörde var sant.

Om du tror att ingen bryr sig om du lever eller inte, försök med att hoppa över några amorteringar.

Fylleri är frivilligt vanvett.

För den late är det fest alla dagar.

Att vara lycklig är att ha ett gott humör.