lördag 1 augusti 2009

Lördag igen


Nu har min kusin från Norberg varit hit med delar av familjen och hälsat på. De är här i byn med husvagn, som de alltid är på sommaren några dagar. hon älskar att vara här, och de är alltid lika roligt när dom kommer. Få se om vi hinner träffas något i morgon innan dom åker hem igen, min kusin börjar jobba på måndag.

Min pappa var också förbi några timmar och hälsade på, tycker han är ganska pigg just nu som känns skönt faktiskt. Han skulle på kalas idag i sina hemtrakter för hans syster fyller 70 år snart och skulle ha sitt kalas idag. Jag tänkte åka dit med en blomma den dagen hon fyller år och fika. Idag skulle hon ha kalas för sina syskon och familj, och de blir många då, för min pappa och hans syskon var 12 st, men de är 11 som fortfarande är i livet, så då blir de lite folk med syskon med respektive. Ja hoppas dom får en trevlig kväll.

Nu ska jag poppa popcorn och äta daim, de är mitt helggodis de. Försöker att hålla mig till helgerna med de. Idag blir de ingen promenad tänkte att ha helgerna som vilodagar, och ta nya tag till veckan igen,ska försöka hålla i de nu så kanske man går ner några kilon, brottas med ganska mycket övervikt si så där 20 kilo PUH PUH inte lätt att bli av med, när de är så gött att äta och lata sig..

Läser just nu..

Läser just nu den sista boken i deckarserien med Mons Kallentoft. Får hoppa lite fram och tillbaka med Gretelise Holm och böckerna som jag beställt, som börjar komma nu när jag fått tag i en ny serie. Men nu väntar jag på Anna Janssons nya sen får jag läsa Gretelise holm i lugn och ro. Är de någon som har tips om vad jag kan läsa efter Gretelise Holm, har två böcker kvar med henne sen vet jag inte vad jag ska läsa. Tacksam för tips. Ska helst vara en serie och deckare förstårs. Kvinnlig eller manlig spelar ingen roll..

Höstoffer

Beskrivning:
Regnet vräker ner över slottet Skogså utanför Linköping, dropparna faller tungt över markerna och kroppen som flyter i vallgraven. Advokat Jerry Petersson, nybliven slottsägare och känd för sin hänsynslöshet, kommer inte att ta några fler uppdrag. Men hur har han hamnat i vallgraven?

Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som knappast med glädje kan ha velat sälja sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.

Höstoffer är tredje delen i Mons Kallentofts uppmärksammade serie om kriminalinspektör Malin Fors, som inleddes med de kritikerhyllade böckerna Midvinterblod och Sommardöden.

Lördag


Ja vad gör jag egentligen som gör att dagarna går, vet inte men fort går dom hahahah. Igår så tog jag min dagliga promenad som jag försöker i alla fall ta varje dag... Men de går ganska bra faktiskt, men jag har min son som föser på mig så jag kommer iväg. Sen är han med och går och är min persoliga tränare hahah, men de är bra för då kommer jag iväg och de blir roligare att gå. Ja de är ju inga långa promenader men de räcker till att börja med. Ska öka på när de gått ett tag.

Igår var min kusse hit och fikade och de är så kul när hon kommer och hälsar på.

fredag 31 juli 2009

ordspråk


Av barn och dårar får man höra sanningen.

Bara döda fiskar följer strömmen.

Bättre brödlös än rådlös.

Den som aldrig har tid är den som uträttar minst.

Det är aldrig för sent att ge upp.

Genom sig själv känner man andra.

Man har aldrig roligare än vad man gör sig.

torsdag 30 juli 2009

Torsdag

Idag har jag varit in till stan som vi säger, en sväng fram och åter. Men de tar tid i alla fall, åkte halv elva hemifrån och kom hem tre igen. Gör inte så mycket läser just nu med gott samvete i de regninga vädret... Så de blir mys för hela slanten. Är utan telefon också den har fungerat fram och tillbaka i en vecka. Men nu har jag felanmält de så förhoppningsvis så har jag telefon igen senast onsdag nästa vecka, men får hoppas att de blir före, men de har aldrig hänt förut hahahha...

Läser just nu..

Läser just nu den andra boken i serien med Gretelise Holm
Ö mordet
Beskrivning:
Mitt under 86-årige Gustav Kwiums begravning uppstår oro i kyrkan. En senil gammal dam vacklar fram mot kistan och slår sin krycka så hårt mot kistlocket att blommorna flyger iväg. ”Nej”, avbryter hon prästen. ”Han har inte kallats hem till Gud. Han blev bortröstad av Örådet. Som i Robinson i teve.”
Journalisten Karin Sommer befinner sig på den lilla ön Skejø i utkanten av Sjællandspostens distrikt. Hon är där för att skriva några artiklar om livet på ön och hör snart rykten om en serie märkliga dödsfall på ålderdomshemmet. Först bryr hon sig inte om dem. För vem skulle vara intresserad av att ta livet av döende människor? Men så hittar man ytterligare ett lik på hemmet, och denna gång finns det inga tvivel om att det rör sig om mord. Jakten på mördaren tar fart.

Ö-morden är danska Gretelise Holms andra bok om Karin Sommer. Den första, Paranoia nominerades till Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman.

onsdag 29 juli 2009

Onsdag sen eftermiddag


Nu har jag varit och handlat och skulle hälsa på min kusse men hon var inte hemma. Får ta de en annan dag då (snyft snyft)

Nu gör jag inte så mycket mer än att surfar runt lite på nätet. Ska väl käka nå snart.

Måndag & Onsdag


Ja vad har jag gjort dessa dagar. Jag har skjutsat min dotter och hennes kille hem till honom på måndagen, min kära kusse var med på resan, skönt för då slipper man åka själv hem. Alltid roligt med trevligt sällskap.

Igår var vi ner och hälsade på min älskade moster och hennes gubbe, deras som var där och vad kul de var att träffa han, de var så länge sen. Men alltid kul att träffa släkten.

Dagen idag har man väl inte hunnit med så mycket än, har setat och kollat på min mamma när hon målat stolar, alltid teevligt att se andra arbeta hahahhaha.. Sen ska jag ta mig en tur in på byn, handla lite och hälsa på min kusse.

måndag 27 juli 2009

Läser just nu

Läser just nu och är snart klar med denna har ungefär halva kvar. De är Marie Jungstedts nya bok i en serie på sju böcker nu när den nya kommit ut. Ja ni kan läsa om de andra böckerna på etiketter som jag läst med henne. Ja denna bok är verkligen läsvärd den också. Har fastnat för våra kvinnliga deckarförfattarinnor och även de nordiska. Kan rekomendera alla böcker jag läst med de författarinnorna. De svenska och de nordiska.

Den dubbla tystnaden
Försommaren blomstrar och de goda vännerna från det välmående villaområdet i Visbys utkant reser iväg på sin traditionella semestertripp. I vardagen delar de allt: barnpassning, trädgårdsskötsel, middagar, fester och motionspass. Vänskapen är gränslös och banden dem emellan tycks orubbliga efter åratal av gemenskap. Årets utfärd går till Fårö där Bergmanveckan stundar och sedan vidare mot Stora Karlsö där sillgrissleungarna lyfter i tusental från de branta kalkstensklipporna.
Men något går väldigt snett under resan - en kvinna försvinner under en cykeltur i Bergmanlandet kring Hammars, en åldrad man flyter iland i den lettiska staden Ventspils på andra sidan Östersjön.
Kommissarie Anders Knutas med kollegan Karin Jacobsson får ett svårgripbart fall att ta tag i som för dem långt bortom gängse normer.

Mari Jungstedts sjunde roman borrar djupt i de mörkaste av hemligheter som även vänner döljer för varandra. Den dubbla tystnaden är en pulshöjande thriller som stärker Jungstedts position som en av landets mest lästa författare.Nu har mer än en miljon exemplar av Jungstedts böcker sålts bara i Sverige!

Har läst

Har läst första boken i en serie på 4 böcker med Gretelise Holm, en dansk författarinna,och som vanligt så är de deckare. Har nu läst den första som heter Paranoia. Boken var bra och fänglsade mig som den gjort med de kvinnliga deckarförfattarinnorna. Så verkligen läsvärd, ska fortsätta med de andra tre snart har stuckit emellan med Marie jungstedts nya.

Gretelise Holms böcker ska läsas i följande ordning:

Paranoia 2003
Ö - mordet 2004
Krigsbarn 2005
Ministermordet 2007

Paranoia
Beskrivning:
Någon försöker skrämma livet ur journalisten Karin Sommer. Eller är hennes nattlige inkräktare bara inbillning? Polisen finner inga som helst spår och de flesta i Karins omgivning börjar tvivla på hennes mentala hälsa.

I samma veva är Karin mitt uppe i att skriva ett reportage om en familjetragedi – en man har tagit livet av sin fru och sitt barn och sedan begått självmord. Karin inser att allt inte står rätt till, men när hon själv börjar tvivla på sin psykiska stabilitet tvingas hon till slut att sjukskriva sig och lägger reportaget på is. Som en räddande ängel dyker dock den unga advokaten Andrea Vendelbo upp och hjälper henne att reda ut vad som är verklighet och illusion.

Paranoia är en spännande deckare om ond bråd död i en dansk småstad, där sommaridyllen döljer både tvivelaktiga affärer och mördare. Vi får för första gången träffa den medelålders journalisten Karin Sommer som precis återvänt till sin hemstad, advokaten Andrea Vendelbo som brottas med karriär och småbarnsliv och kriminalinspektör Halfdan Thor, änkling och tvåbarnsfar som söker klarhet i familjetragedin.