fredag 5 juni 2009

Hej alla


Ja nu har de gått några dagar igen..Tiden går så fort så jag hinner inte med. I torsdags var jag med min kompis till Falu lasarett, efter besöket vid doktorn så åkte vi och handlade lite grejer. Efter de så åt och fikade vi i några timmar som alltid, sen åkte vi hemåt till skogen igen. Ja en trevlig dag.

Nu är de fredag kväll och jag är ensam hemma, min dotter är vid sin kille,sonen är ute och är kulturell med några kompisar och gubben är på sin systers 40 års kalas. Ja håller på att baka Grahamsbullar, sitter och surfar nu när degen jäser.

I morgon ska jag på fest vid min mamma, de är tjejfest med släkten. De är kusiner och mostrar som kommer och mina systrar + lite tjejbarn. Ska bli kul hoppas jag.

onsdag 3 juni 2009

Onsdag eftermiddag - kväll

Nu mot sen eftermiddagen kvällen har jag varit på byn och raggat runt lite, en sväng in på affären sen hem till min Kusse och fika, som alltid är lika trevligt och mysigt. Nu är jag hemma igen. I kväll måste jag lägga mig tidigt för jag ska åka med min kompis till Falun i morgon bitti,vi ska åka 8 från mig. PUH PUH de är tidigt men de går ju bra bara man kommer ur sängen, den är ju så skön när klockan ringer.

Läser just nu.

KALL SOM GRANIT
Detta är hans debutroman.
Beskrivning:
Kriminalinspektör Logan McRae har varit sjukskriven i över ett år och hans första dag tillbaka på arbetet kunde ha börjat bättre. Det svårt misshandlade liket av en treårig pojke, som länge varit försvunnen, återfinns i ett dike. Avdelningens nye chef, kriminalkommissarie Insch, är allt annat än vänligt inställd. Och dessutom tvingas McRae samarbeta med sin före detta flickvän som nu har avancerat till chefspatolog.
När även en flicka hittas mördad och två små pojkar anmäls saknade börjar polisen frukta att de har att göra med en pedofil. Man får upp en del spår men de verkar inte leda någonstans. Medan snön vräker ner över Aberdeens gator och vinterkylan blir alltmer påträngande börjar paniken sprida sig bland allmänheten. Polisen måste agera snabbt - annars kommer fler barn att försvinna, och fler kommer att dö.

Detta är också en bokserie i fyra böcker med författaren Stuart Mac Bride.(Deckare):
Kalla som granit 2006
De dödas ljus 2007
Den brustna huden 2008
Slakthuset 2009

Men detta är en manlig författare för omväxlings skull, men nog är de skillnad på manliga och kvinnliga deckarförfattare. Kan inte riktig säga vad de är men de manliga författarna trollbinder mig inte på samma vis som de kvinnliga. Jag har inte sträcktläst denna bok. Men ska ändå läsa hela denna serie i alla fall. Återkommer med de andra böckerna när jag läser dem.

Böcker jag har läst.

Har nu läst en bokserie med Birgitta Edlund. En serie i tre böcker. Deckare förstårs

Den ammande polisen 2000
Den badande kocken 2002
Den sjungande skorpionen 2003

Denna serie kan jag rekomendera att läsa, handlingarna utspelar sig i Värmland - Dalarna(Filipstad, Lesjöfors & Säfsen)Författaren är Född och uppvuxen i Karlstad - Värmland. Men har bott i Filipstad många år, hon har släkt i Säfsen.

Vad de går fort...

Ja hej och hå vad veckorna går fort de är redan onsdag idag. Igår var jag med min kusse till borlänge de blev en heldag. Hon ringde och väckte mig så de var bara att skutta upp och göra sig i ordning. Ja vi hade de jättemysigt hela dagen. Vi var in på ICA MAXI och handlade lite och när vi kom hem så hade varken hon eller jag brödet med som vi handlat, men jag tror att de var någon som tog de faktiskt. Så vi blev utan bröd.

Har äntligen kommit i kapp med tvätten, de har blivit efter med allt nu när man haft så mycket annat att göra. I morgon ska jag ut och ränna igen, då ska jag med min kompis till Falun på lasarettet så då blir de en heldag igen.

Ja idag ska jag bara ta de lungt hade jag tänkt, de sliter hårt på en på nå vis. Har varit dålig i flera veckor nu, så de börja bli tungt. Men men de går väl över men de är jobbigt att vara så trött jämt.

söndag 31 maj 2009

Veckan som gått..


Måndag
På måndagen så städade jag och bäddade rent i sängen. De tog hela dagen. På kvällen bakade jag kakor som min dotter skulle sälja på ett årsmöte. Ja sen var den dagen till ända.
Tisdag
Var jag till frissan och fixade håret, krullade mig faktiskt men de var bara en stödpermenent, men bra blev de faktiskt men de tog några dagar innan jag vante mig.
Efter frissan var jag hem till min lillkusse som fyllde 25 år. Där fikade jag och hade de mysigt en stund. Han är allt bra gullig hennes lille son som hunnit blivit
1år och 7 månader.Sen åkte jag hem så var den dagen till ända.
Onsdag
Åkte jag till stan med min kompis som skulle vaccinera sina små vovvar,de var en resa som höll på att sluta i rena förskräckelsen. Vi åkte in till veterinären och de fick sina sprutor, dom var så duktiga så. I och med att vi hade vovvarna med sig så drog vi in i driven på Mc Donalds. Vi hade sett ut en jättefin plats på vägen hem att äta och fika på. Så vi band fast vovvarna vid bänken där vi satt och hade de jättemysigt. Ska bara säga att denna rastplats ligger efter en stor väg. Då när vi satt där i godan ro så gick halsbandet sönder på gammelhunds koppel, och till historien hör också att hunden hatar bilar och ska ha tag i dem till varje pris. Ja och naturligtvis så sprang hundskrutten upp på vägen och höll på att bli överkörd. Men ännu en gång så klarade hon sig de var inte mer än ogjort ska jag säga. Så då fick sig blodtrycket sig en riktig genomförare Ja fy fan vad rädda vi blev de tog en stund innan vi lugnat ner oss. Men hunden kom med hem levande denna gång också. PUH PUH vad skönt.
Torsdag
Spöregnade de hela dagen så man kunde vara inne med gott samvete. Min pappa kom upp en sväng med en kompis till han. Så den dagen gick också fort gjorde inte så mycket mera den dagen.
Fredag
Har äntligen fått tag i en bil Peugot 406 - 98 års modell. Ingen ny men ny för mig. Så den var vi och hämtade denna dag, de var 7 mil enkel resa så de tog ett tag att hämta den också. Så den dagen sprang också iväg. För när jag kom hem så städade jag bilen och min dotter tvättade den, för man vill ju ha sin egen doft i den. hahahha...
..Ja så nu har jag bil igen..
Lördag - Söndag = Konfirmationshelg
Ja pingsthelgen har vi haft konfirmation för min dotter så de har varit fullt upp. lördagen så var de konfirmanderna som hade sin redovisning, ja den var jättebra de uppträdde och sjöng så de var inge långtråkigt inte. De var superbra.. Söndagen var de gudstjänst och då tog konfirmanderna nattvarden, dom gjorde inge mer då den dagen. Ja sen efter kyrkan så var de fika hemma hos oss på altan, för vi har ju haft så fint väder denna helg. Vi var 12 stycken som fikade, vi skulle egentligen varit flera men de var inte alla som kunde komma. Men de gjorde inget för då fick vi bra plats.

..JA NU ÄR DENNA HELG SLUT OCH NI KAN JU TÄNKA ER ATT DE ÄR JAG OCKSÅ..
SKA ÄVEN TILLÄGGA ATT JAG HAR BAKAT TILL DETTA FIKA OCKSÅ, MEN SOM TUR ÄR SÅ BAKADE MIN MAMMA TÅRTAN..JA SEN ALLA VARDAGSSYSSLOR SOM OCKSÅ TILLKOMMIT DENNA VECKA. JA VECKAN SOM KOMMER SKA JAG BARA VILA. KOMMER TA LÄNGE INNAN JAG ÄR SKAPLIG IGEN..
MEN DE HAR VARIT EN JÄTTEBRA OCH ROLIG HELG...