lördag 22 november 2008

Böcker

Nu har jag läst lite fortsättningar av mina kvinnliga deckarförfattarinnor.Dessa böcker kom ut nu 2008.Detta är ju fortsättningar av de bokserier jag läst förut.Sjöjungfrun med Läckberg kände jag när jag läst ut den,när kommer nästa bok men de är väl de som är meningen.Lika med Anna Jansson den vill man också ska komma snart.De var slut som gjorde att man genast ville ta nästa bok och se hur de går.Men de är är väl så de ska vara när de är bokserier.Liza Marklunds Livstid var de någon sorts slut på nå vis,så de är inget man väntar på någon fortsättning precis.De som är lite drygt är väl att de andra böckerna förhoppningsvis kommer 2009.Men de är lång väntan ändå.Väntar på Åsa Larssons sista bok också(Till dess din vrede upphör) som ingår i bokserien jag läst.De är kö på den på bibblan så de är bara att vänta.Har också börjat läsa grottbjörnens folk men har lite svårt att komma igång med den serien.Lite tung med den boken just nu,men den jag lånade den av sa att den första halvan är skitjobbig,men sen kan man inte släppa den,men jag har inte kommit dit än.

SJÖJUNGFRUN

En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande. Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.
Fallet kompliceras när det avslöjas att en av hans bekanta, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid fått ta emot anonyma hotbrev. Christian står inför sitt stora genombrott och på releasefesten för sin roman Sjöjungfrun får han ytterligare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck, som har hjälpt honom med manuset.

Christian försöker sedan bagatellisera alltihop och vägrar att gå till polisen, men Erika smugglar med sig ett av breven och visar det för Patrik. Hon har anat att det är något som plågar Christian, och hon är oroad över vad som kan hända.

Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad och skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket. Polisen inser snart att det finns ett samband mellan breven och mordet, och spåren för dem tillbaka i tiden ...

INTE ENS DE FÖRFLUTNA

Den gamla träporten till fängelsetornet Kajsarn i Visby står på glänt. Pojken fattar flickans hand i mörkret när den fuktiga kylan slår emot dem som ett dödens eget andetag och porten slår igen. Ingen hör deras rop på hjälp. De trevar sig fram för att inte falla ned i den mörka grottan. Mellan stenarna i muren hittar Erik en skinnpåse med en karta. I den svaga ljuslågan från tändaren ser de att den är daterad 1816. Sedan den natten har de haft en hemlig överenskommelse om att en gång fara till Gotska Sandön och gräva upp vrakplundrarens skatt.
Efter trettio år av väntan och just när en möjlighet att hämta skatten yppar sig slås allting i spillror. Strax före jul hittas Erik Hansson ihjälfrusen i sin bil på riksväg 142. Brott kan inte styrkas. I ett förvirrat sinne väcks tankar på vedergällning och död för ett förlorat liv. De som orsakat så mycket lidande och skam får inte gå ostraffade.
Döden skriver en inbjudan. Sju kvinnor reser till Gotska Sandön på ett rehabiliteringsläger i regi av försäkringskassan. Det blir storm, all elektricitet slås ut. Få av dem kommer att återvända...
En av dem som följt med till ön är Maria Wern, som ska vittna i en rättegång och har blivit hotad till livet. Resan visar sig vara ett ödesdigert beslut: efter ett par dagar inser hon med förfärande skärpa att de alla är omfattade av en djävulsk plan.

LIVSTID

Beskrivning:
- Jag gjorde det inte, sa Annika. Det var inte jag.
- Vet du, sa kommissarie Q, det säger nästan alla.

Annika Bengtzon misstänks för mordbrand i sitt eget hus.
När David Lindholm, Sveriges mest kända polis, hittas skjuten i sängen identifierar hon sig snabbt med hans unga hustru Julia.
Julia hotas av livstids fängelse för mord, både på sin man och sin försvunna fyraårige son Alexander.
Men Julia nekar. Det var inte hon. Det var en annan kvinna som sköt hennes man och kidnappade hennes son.

Medan tillvaron rasar samman omkring Annika gräver hon sig allt djupare ner i den mördade polisens våldsamma förflutna.
Till slut återstår två grundläggande frågor.
Om Julia ljuger: Var har hon gömt Alexander?
Om hon talar sanning: Vem håller honom fången?

Livstid är en thriller om människans längtan efter det eviga: kärleken, makten, meningsfullheten - och barnen.
Den är en direkt fortsättning på Nobels testamente.

Lördag

Igår jobbade jag lite för hårt hahah får skylla mig själv.De är så där när man tror att man är frisk,men men de är bara att inse att de går inte.Men får ta nya tag på måndag..Gjorde inge speciellt när jag kom hem från jobbet mer än mat (TACO)Mums..Sen tjafsade jag med min dotter ett tag men inge allvarligt.Ja hon blir ju fjortis snart så de är bara att tjafsa på...Idag har jag börjat tvätta de behövs de också emellanåt.Gubben ska göra Lasange de är han bra på,de gör jag aldrig de är han bäst på.Så de blir skönt att inte behöva göra mat idag.Sen ska jag bara ta de lugnt och njuta av livet.De snöar som den här så de är rena vintern..Men de blir ju i alla fall ljusare ute då,man får trösta sig med de.

torsdag 20 november 2008

Torsdag


Ja vad dagarna går nu har jag snart jobbat 3 veckor,och jag trivs jättebra man får hoppas att jag får vara kvar efter den sista januari,men de är inget att tänka på nu.Man får ta de som de kommer.Men men håll tummarna.

Igår var jag till stan (Ludvika) shoppade lite julklappar till min son ska köpa några fler till han,och present till min dotter som fyller fjortis den 7 december så nu är hennes present klar i alla fall,men inte julklapparna.Ja hoppas dom blir nöjda.

I kväll har min storkusse och hennes son varit hit och hälsat på,de var så kul för jag har inte träffat henne på ett tag.Ja vad de är härligt med vänner.Sen när hon åkte så kom min bästa kompis hit och fikade hon också,så de har varit en underbar eftermiddag och kväll.Ja vad vore livet utan mina vänner och kussar.

tisdag 18 november 2008

Hej och hå


Idag känner jag mig trött,har jobbat hårt idag.Så nu ska jag göra som Kronblom,men jag ska lägga mig på min sköna madrass som jag har framför tvn.Den är nog skönare än en kökssoffa.I morgon är jag ledig och ska åka till stan och handla lite,men ska inte åka förrän på eftermiddagen.Så då kan man ta de lite lugnt på förmiddagen.SKÖNT.

söndag 16 november 2008

Söndag


Idag har vi tänkt att baka pizza MUMS,ska bli gott faktiskt.Jag brukar göra en med köttfärs och lök och en med skinka och annanas,de brukar inte bli så dumt.Så de blir väl söndagsbestyret idag.Ska skjutsa hem dotterns kille senare men de tror jag gubben får göra,har kört så mycket denna vecka och de sliter på min kropp.Vill ju känna mig lite bra nu när jag börjat jobba,så man orkar med de.För trots allt så tycker jag att de är roligt,och man blir gladare i själen på nå vis av att komma ut lite och göra något annat,kroppsligt blir man ju sämre men jag är hellre glad i själen,för värk de har jag ändå fast jag går hemma.Och på jobbet är de ju ändå anpassat för mina skador.

Lördag


som sagt så åt vi mat vid min syster och hennes kille.Efter maten så började min syster att tjåla om att de skulle åka till pizzan,så jag skjutsade in henne,min son,min gubbe och hennes gubbe.Min mammas gubbe var också med.Jag min dotter och hennes kille åkte ner till min mamma en stund,sen åkte vi hem och hann bara vara hemma en timme så ringde fyllhundarna och ville hem,jag var så trött så jag såg stjärnor och planeter.Men de var bara att ge sig iväg att hämta dom PUH..hahahah.I natt har jag sovit bra för första gången på länge,la mig sent och sov ända till klockan tio utan att ha vaknat flera gånger,ja hoppas att de håller i sig nu med de..Man blir ju att känna sig piggare om man får sova ordentligt.Ja vad jag känner mig gnällig och har gjort ett tag,med de kanske går över hahahha brukar inte vara någon gnällfia,men men nån gång ska väl vara den första hahah.Ja nu ska jag ta mig i kragen och sluta gnälla och bli mig själv igen.