lördag 23 februari 2008

Recept på Enchiladas med Köttfärs

Enchiladas med köttfärs

Ingredienser:

Receptet är för 4 port.

1 paket Old El Paso 8 Soft Corn Tortillas
3 dl vatten
1 påse Old El Paso Spice Mix for Enchiladas
1,5 dl tomatpuré
0,5 kg nötfärs
2 msk smör

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten, kryddmix och tomatpuré under omrörning. Bryn köttfärsen i matfettet. Riv osten. Tillsätt cirka hälften av tomatsåsen och hälften av den rivna osten. Rör om och låt koka upp.

2. Fördela 2-3 msk fyllning på varje tortilla. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord
ugnssäker form. Häll resten av tomatsåsen över tortillas i formen och strö resten av osten över.

3. Grädda i 15-20 min eller tills osten har smält.

torsdag 21 februari 2008

Enchiladas


Nu har jag varit och ätit enchiladas hos min kompis, och de godaste jag ätit på länge.Kan varmt rekomendera att göra de och få en njutningsfull matupplevelse.MUMS...

Min lilla älskling

Min lilla goding, jag kallar han för lill korven...


Torsdag

Idag är jag bjuden till en kompis på Enchiladas, har aldrig ätit de förut så de ska bli roligt att smaka på de.En ny smakupplevelse ja återkommer med vad de smakade och om jag överlevt hahaah skojade bara..De låter då väldigt gott.Hörs senare

Test

Hej har gjort en test vilken godissort jag är och här är resultatet.

http://w001.candykingcampaign.com/se/

Ditt testresultat visar att du i huvudsak är en Chokladokrat - en person som föredrar chokladgodis. 35.9% av de som har gjort testet är Chokladokrat.


Chokladokrat är riktiga finsmakare och kännare av det goda här i livet. Och det berättar de gärna för alla omkring. Chokladokrater vill inte på några villkor uppfattas som vanliga i sin smak. De har örnkoll på vad som är bäst, rätt och finast - oavsett om det handlar om inredning eller matlagning. Därför kan chokladokrater ibland uppfattas som lite snobbiga förstå-sig-påare. Men chokladokrater älskar också att dela med sig av allt som de tycker om och kan vara en fantastisk källa till nya upplevelser och kunskaper. Chokladokrater är mycket sociala och måna om sina vänner. De bjuder ofta på fest och tycker om att överraska med presenter.

onsdag 20 februari 2008

Fjällberget


Idag har jag haft främmande av min kusse med bäbis och de var trevligt och mysigt som vanligt,kommer bilder snart har inte lagt in dem i datorn än.Sen på kvällen har jag varit på en plats som heter Fjällberget som ligger en bit hemifrån,de ligger i Grängesberg.Blev tillfrågad av en som är ledare på våran ungdomsgård om jag kunde följa med och köra,och de sa jag ja till.De var 4 st ungdomar som följde med dit + jag och ledaren.De är en slalombacke förresten.Kommunen hade bjudit in sina anställda och ungdomsgårdarna i hela kommunen att få åka gratis denna kväll.Ja som sagt de blev en trevlig kväll med korvgrillning och fika skratt och prat.Så nu somnar jag ovaggad av all den friska luften som jag fått i mig i kväll + rök från korvgrillningen.God natt med er alla...

tisdag 19 februari 2008

Tisdag

idag ska jag inte göra någonting,känner mig lite sjuk så de blir en slappo dag idag, måste ha sådan dagar emellanåt, så man får nya krafer.

Böcker

Ännu en bokserie av våra svenska kvinnliga författare som jag nu läst klart.Den kan också rekomenderas att läsa. Ja nu får jag börja leta vad jag ska läsa igen tror jag plöjt igenom nästan alla kvinnliga författare nu.Men vad jag fattade så kommer Åsa Larsson med en fortsättning på dessa böcker.Tror att hon ska skriva 3 till.Såg även i tidningen att de håller på att göra film på dessa böcker.Men böckerna brukar alltid vara bättre än filmerna.Återstår att se.

SOLSTORM

Beskrivning:
Svenska Deckarakademins debutantpris 2003

Det stormar på solen. Norrskenet sprakar över Kiruna. I den nybyggda Kristallkyrkan bryts ljus och mörker. Församlingens andlige ledare, Viktor Strandgård, har hittats brutalt mördad mitt på altargången. Rebecka Martinsson, som sedan länge lämnat Kiruna för att arbeta som jurist i Stockholm får ett oväntat telefonsamtal. Det är mordoffrets syster Sanna, som ber henne komma hem och hjälpa till. Hon tror att polisen misstänker henne, och hon är rädd att förlora sina barn. Motvilligt beger sig Rebecka Martinsson tillbaka till barndomsstaden. Hennes hemkomst väcker starka känslor och snart jagas hon av både sitt eget förflutna och våldsamma krafter som vill tysta henne. I det snötyngda Kiruna växer skuld och hot ikapp med mörkret, och urladdningen närmar sig. Solstorm är en spänningsroman med stora litterära kvaliteter.

Åsa Larsson är född 1966 och bosatt på landet utanför Nyköping. Solstorm är hennes debut som deckarförfattare.

Solstorm är nominerad till det brittiska deckarpriset The Duncan Lawrie International Dagger 2007 i kategorin bästa översatta roman.

DE BLOD SOM SPILLTS

Beskrivning:

Natten före midsommarafton slår någon ihjäl prästen Mildred Nilsson och hänger upp henne i Jukkasjärvi kyrka mellan orgelläktaren och strävkistan. Likheterna med mordet på Viktor Strandgård knappt två år tidigare får polisen i Kiruna att söka efter en copycat. Snart kallnar alla spår och utredningen trappas ner. I september kommer polisinspektör Anna-Maria Mella tillbaka från sin barnledighet. Hon blir inte kvitt tanken att mördaren kanske inte var en galning, och tillsammans med sin kollega Sven-Erik Stålnacke försöker hon göra sig en bild av den mördade prästen. Prästen bodde i byn Poikkijärvi. Det är en by som lever i skuggan av den stora turistbyn Jukkasjärvi som ligger på andra sidan älven. Innan Mildred Nilsson flyttade dit regerades byn av männen och jaktlaget. Mildred Nilsson var en feminist och en bråkstake som hamnade på kant med både sin arbetsgivare och en del av männen i byn. Hon startade ett kvinnonätverk och en stiftelse. Stiftelsen skulle skydda en från Ryssland invandrad varghona som etablerat sig på kyrkans mark utanför Kiruna. Det väckte också upprörda känslor hos många. Samtidigt som Anna-Maria lär känna den döda prästen söker hon efter de personer som skrivit obehagliga brev till Mildred Nilsson och ritat en hotteckning.

Breven och hotteckningen får Anna-Maria av Rebecka Martinsson. Rebecka är sjukskriven och har svårt att minnas de våldsamma händelserna i Jiekajärvi från Solstorms upplösning. Men när hennes byrå åker upp till Kiruna för att eventuellt ta över kyrkans affärer låter hon sig övertalas att följa med. När den delägare som åkt upp med henne åker tillbaka blir Rebecka kvar. Efter en liten kris (vad är rätt och fel när lag och moral står emot varandra?) kommer Rebecka olovligen över de brev och teckningar och lite andra papper som får polisens utredning att kännas hetare igen.


Anna-Maria Mellas blickar riktas också mot Mildred Nilssons kollega Stefan Wikström. Han är kvinnoprästmotståndare och medlem i jaktlaget och har använt vargstiftelsens pengar för en privat resa med familjen, hans hustru har skickat obehagliga brev till Mildred och hans son beter sig ljusskyggt.


Upplösningen är våldsam. Rebecka Martinsson är inte aktiv men det hon ser gör att blodet kommer ikapp henne. "... och jorden skall blotta det blod som spillts, inte längre dölja de dräpta." (Jesaja 26:21)

SVART STIG


Beskrivning:
"Stormbyarna förde med sig lössnö. Ingen mjuk fin nysnö utan skarpslipade diamanter av drivsnö. Den for över marken som en vit kattpiska, slog sönder hans skinn i en långsam ond rytm. Ute på Torneträsk låg arkarna, de små fiskekojorna på medar, ordentligt förankrade i isen. Folk kurade där inne, lät gasolvärmen gå på högvarv.
Leif Pudas sprang runt sin ark för att komma i lä från vinden och ställde sig att pissa. Lä för vinden, men kallt så in i norden. Han borde inte ha sprungit ut i bara kalsongerna. Pungen stramade ihop sig till en stenhård kula. Pisset kom i alla fall. Han väntade sig nästan att det skulle frysa på sin väg genom luften. Förvandlas till en gul båge av is.
Precis när han var klar hörde han som ett råmande genom vinden och så hade han plötsligt arken i ryggen. Det var nästan så att den knuffade omkull honom och i nästa sekund hade den farit iväg.
Det tog någon sekund innan han riktigt fattade. Stormen hade tagit arken. Han såg fönstret, fyrkanten av varmt ljus i mörkret, och hur det for iväg från honom. Han tog några springande steg i mörkret, sedan kom en kraftfull stormby. Den fällde honom nästan till marken.
Då förstod han att han var i fara. Alla ölen också i kroppen, blodet låg liksom precis under huden. Om han inte lyckades ta sig någonstans mycket fort så skulle han frysa ihjäl."

En halvnaken man försöker rädda sitt liv ute på isen och finner en mördad kvinna i en ark. Vem är hon? Hur har hon hamnat i arken? Vad är det för märklig bandformad brännskada hon har runt vristen?
Detta är upptakten till Åsa Larssons tredje spänningsroman om juristen Rebecka Martinsson och kirunapoliserna Sven-Erik Stålnacke och Anna-Maria Mella.

måndag 18 februari 2008

Hej

Nu har jag varit till kyrkan och de var precis så bra som jag trodde att de skulle vara.De är så kul för de är ju blandad musik från filmmusik till gospel.Och dom är så duktiga allihopa.Så nu har man njutit av bra och trevlig underhållning.Så nu kan man sova gott i natt.Från de ena till de andra, så var jag till våran affär vi har här där jag bor och frågade om jobb,25% alltså för de är den arbetsförmågan som jag har.Pratade också om vad jag inte kunde göra som att bära tungt och så, men de var intresserade av mig i alla fall,de sa att de finns hur mycket småplock som helst som inte är tungt men som verkligen behövs.Så håll tummarna att de går vägen, hon jag pratade med kunde inte avgöra själv men skulle prata för min sak med han som bestämmer högre upp.Ja för om man behövs så känner man sig ju ändå önskvärd och då blir de ingen förvaring.Ja ja jag hoppas verkligen att de går vägen.Jag är ju en sån positiv människa så jag ska försöka vara lite negativ nu, så kanske jag blir positivt överaskad i stället för besviken hahaah, ja bättre egentligen att vara positiv och bli besviken, men nu vill jag verkligen ha detta jobb.Ja fortsättning följer..........

Kyrkan


DETTA ÄR VÅRAN KYRKA

Idag har jag varit och klippt mig de var skönt att bli av med lite hår, så nu går de ett tag igen.I kväll ska jag till kyrkan och lyssan på Musik i Vinterkväll, min dotter är med i ungdomskören så varje år vid sportlovsveckorna så ordnas detta.De är ungdomskören och vuxenkören som sjunger + att de är lite solo uppträdande också. Förra året blev en av solotjejerna sjuk så då fick min dotter hoppa in och sjunga solo.Hon är duktig att sjunga hon har varit med i kören sen hon var 6 år.Återkommer och talar om hur de var i kyrkan.