lördag 9 februari 2008

Kalas


Nu har jag varit på 15 års kalas, och de var trevligt och gott.Tänk att de är så gott med fika de är de bästa jag vet.Hahaah men de syns också men de är bättre att vara tjock där de syns och inte där de hörs.

Tester

Slå in länken och gör en test om hur gammal du blir, bara ploj men kul ändå.Enligt testet skulle jag bli 96 år haha, ja så lätt blir inte gubben av med mig.

http://www.dugamladufria.com/medicin/agetest2.html

Ännu en test hur vuxen man är.Jag blev 40,3 år så de stämmer ganska bra med min egen ålder, fyller 42 snart.Så nog är jag vuxen alltid.

http://www.vuxenpoang.com/result.php

Grisar


Som ni kanske märker så tycker jag om grisar, och de är så jag älskar dem tycker dom är så söta, och roliga.

Allmän fakta om grisar:

Grisar är ett flockdjur och en flock består vanligen av 5-10 individer, i blandade åldrar och kön. Precis som hos andra flockdjur har grisar ett rangordningssystem, rangen styrs av ålder och temperament. Innan rangordningen är bestämd så har slagsmål varat i fler dagar, men den högsta ledaren är ofta utsedd redan efter några timmar, ledare är för det mesta en stark galt. När den övriga rangordningen är klar så vet alla i flocken sin plats och detta gäller inte bara djur som lever i naturen, utan man kan se klara tecken på rangordning även hos tamdjur. När man fodrar djuren så äter alltid den högsta ledaren själv och sedan äter man efter i rangordning, när ledaren vilar så vilar flocken och så vidare. Ledar platsen avgör också vem som har tillstånd till vatten, foder, sovplats etc. Det finns många positiva saker som kommer naturligt med rangordningen och en av dem är att de inte blir slagsmål över små konflikter om flocken har ett rangordningssystem. Vilket ger ett längre och hälsosammare liv.

Precis som vi människor så kommunicerar grisar med varandra, inte på samma sätt, men fortfarande med ljud. Man har lyckats fånga upp ett 20-tal olika ljud som hörts mellan grisar. Ljudet är dock inte grisarnas största kommunikations väg, de kommunicerar för det mesta med hjälp av olika dofter och är därför mycket beroende av sitt känsliga luktsinne. Från körtlarna avges olika dofter som t. ex. underkastelse. Forskare har provat att ta bort luktkörtlarna hos grisar och dessa har då helt kommit utanför den sociala gruppen i flocken. Även känseln är ett av grisarnas viktiga sinne och de använder sin känsel mycket när de bökar i jorden efter mask och annan mat.

Grisar äter mycket och av det mesta, men det finns en del foder som tam grisar som står inne är beroende av, bl. a. halm och någon form av foder, som t. ex. kan innehålla korn, havre, råg och vete. Halm måste finnas i boxen om grisen ska stå inne och den har två olika funktioner, det är en trivselfaktor och en sysselsättning. Olika spannmål blandas för det mesta med vatten, eftersom grisen kan få magsår om fodret dammar. De grisar som har turen att hamna på en gård där de kan beta ger mycket bra kött till oss konsumenter, eftersom köttet från betande grisar är riktigt på omega6 och omega3. Något som rekommenderas till oss konsumenter. Kort och gott så ger betande grisar det bästa köttet.

Egenskaper:

Grundläggande egenskaper
Uppriktig, social, driftig, envis

Mindre bra egenskaper
Lättlurad

Grisar är vänliga och det är nästan omöjligt att inte komma överens med dem. Grisen är inte mycket för sällskapsliv men vill gärna rycka med andra när det händer något roligt. Grisen är trots sitt yttre lugn viljestark och auktoritär. Grisen hatar gräl och diskussioner. Grisen har större tur i affärer än i kärlek men hjälper gärna vänner i nöd.

Hahahaaha Undra om jag var gris i mitt förra liv hahahaha

Lördag


Igår var min lillasyster och hälsade på med sin dotter, så den här veckan har jag haft mycket på hälsning.Och de känns i själen för man blir mycket gladare då.Som sagt så åker jag till Borlänge i morgon och hälsar på en kompis, så denna vecka så har jag varit väldigt social och de känns jättebra.Jag ska ta ig i kragen och börja åka till Borlänge och hälsa på mina vänner som jag har där också, jag har ju kontakt med dem men de är sällan man ses, och de är inte längre än att man kan åka över dagen.Snart ska jag på 15 års kalas min stora systers äldsta son fylle igår.

torsdag 7 februari 2008

Torsdag

Idag har en annan kompis varit hit och hälsat på, och de är alltid lika trevligt när hon kommer.Hon hade hembakade semlor med sig som vi åt efter maten MUMS..Sen när hon åkt hem var jag hem till min mamma och fixade igång hennes telefon, blev kvar där en stund för min lillasyster som bor 10 mil härifrån kom hit med ett av sina barn.Så vi ska nog träffas i morgon.Ja de är skönt att ha lite folk i kring sig som man trivs med.Och på söndag ska jag och min dotter åka till Borlänge och häla på en kompis till mig.Ja de är skönt att man har sina vänner, de är de viktigaste efter barnen.Jag har alltid varit väldigt kompisbunden.

onsdag 6 februari 2008

Böcker


Ännu en bok som jag har i min bokhylla som man också får många skratt av.Och de stämmer om hur tonåringar är, inge kul när man är inne i en fajt men rolig att läsa ändå.Man förstår sina tonåringar trots allt.
Den heter:Att överleva en tonåring och är skriven av Marie Abrahamsson och Christina Gutiérrez Malmbom.

Att ha en tonåring i sitt liv innebär att brottas, både andligen och kroppsligen. Många gånger vet man inte riktigt vem motståndaren är och ofta får man höra att man är totalt överflödig.
Det beror på att tonåringen är jordens medelpunkt kring vilken allt snurrar. Hon ser inte, hör inte, kopplar inte och funderar inte över triviala saker som inte handlar om henne själv.

Trösta dig med att tonårsföräldrar oftast överlever även om de tror att de inte kommer att klara en enda sekund till. Tonåringar behöver sina föräldrar. Vem skall annars fungera som bank, hembiträde, kurator, taxichaufför och hatobjekt?

Citat ur boken:
En tonåring är en bålgeting förklädd till husfluga.När som helst kan det hemtrevliga småsurrandet övergå i en regelrätt attack med gadden.
Tips:Personer som vistas i närheten av tonåringar rekommenderas därför att ständig vara på sin vakt.

Hej igen

Hahahahaah hej igen nu var de jag igen, idag är jag riktigt på hugget att skriva.Måste bara tala om vad duktig jag är, måste ju skryta om mig själv när ingen annan gör de hahah.Men jag har varit jätteduktig att röra på mig och träna med gummibandet, har hållt på nu i två veckor och har inte tröttnat än så de verkar som att de håller i sig.Ja man blir ju piggare i själen om inte annat.

Böcker


Dessa böcker har jag i min bokhylla och rekomenderas att kolla i om man vill ha sig ett gott skratt.De är barn som har olika åsikter om olika saker.De är Mark Levengood och Unni Lindell som skrivit dom.

Ur gamla tanter lägger inte ägg:Ett pensionärshem är en sorts kennel för gamla männsikor.Familjerna kan lämna de gamla där om de ska åka på semester eller om de vill vara i fred.Fast de behöver inte ha koppel på sig. PELLE 6 ÅR

Ur gud som haver barnen kär har du någon ull:Om man får en god uppfostran blir man snäll.Om man får en dålig uppfostran har man kul. ERIK 6 ÅR

Onsdag


Idag har en kompis som bor i Nyhammar varit hit och hälsat på,hon var här hela dagen.De var så roligt och trevligt man blir på bättre humör när man umgås med sina vänner.Så nu har denna dagen också gått, börjar bli lite drygt att vara hemma hela dagrana, skulle vara skönta om dom hittade något jobb på 25%, och som är anpassat så man orkar med utan att bli sämre.har en ide på gång som jag sak lägga fram till arbetsförmedligen och försäkringskassan,återkommer om de.Från de ena till de andra så har min dotter varit på bättre humör idag, så idag har de varit lugnt hela dagen.

tisdag 5 februari 2008

Ordspråk

Rikedom
Tålamodet är den fattiges rikedom.

Kredit
Den som köper på kredit får betala med bekymmer

God hälsa
Det är lätt att ha god hälsa, så länge man inte är sjuk.

Slå inte yxan i båten för då får du ro som fan!

Kostnad
Goda ord kostar inte pengar.

Bot
Kroppen kan botas, men inte själen.

Lärd och klok
Hellre olärd och klok, än lärd och dum.

Ett gott skratt
Ett gott skratt och djup sömn är den bästa kuren.

Tidens gång
Det kommer en ny dag, även om tuppen inte gal.

Glöm dina bekymmer, imorgon kommer de nya.

Cigarretter dödar långsamt, men vem fan har bråttom?

Man får va som man är när man inte blev som man skulle.

PUH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Idag har jag varit och hälsat på min kusin som har den lilla korven, och sen gick hon, jag,min dotter och lill korven till en annan kusin som bjöd på semlor på semeldagen.Sen när vi fikat klart så gick vi hem till den andra kusinen igen.Min dotter som är hemma från skolan denna vecka blev så sur för att hon inte fick gå till ungdomsgården, som är öppen två kvällar i veckan.Hon höll på att tjata ihjäl mig,tur man har nerver av stål men jag ska tala om att idag å svajade dom hahaha, så då kan ni tänka vad jä..envis hon är.Men när vi kom hem så blev de lugnt igen.Hon nästan tiggde om att få gå till skolan, men nu ska hon vara hemma med sin kära mor denna vecka, så jag hoppas att hon lärt sig något av detta och att de inte blir så mycket mera krångel.

måndag 4 februari 2008

Måndag

Idag har jag tagit min promenad igen,har kommit igång bra tycker jag med promenader och träningen med gummibandet.De känns skönt i själen att man kommit igång igen.Denna vecka har jag min dotter hemma från skolan pga.att hon inte skött sig dom två senaste veckorna i skolan.De beror på att de varit mycket just nu och hon klarar inte av de på nå vis.Skolan frågade mig vad jag skulle tänka mig för att de skulle bli bättre, och då sa jag att jag vill ta hem henne en vecka från skolan, för sköter hon sig inte så har hon inget där att göra, men skolan tyckte de var ett bra förslag så nu är hon hemma.De blev lugnt redan på eftermiddagen när jag varit på mötet så de blir då ingen jobbig vecka att ha henne hemma de är hur lungt som helst,och skönt även för henne att vara hemma tror jag.Hon har läxa med sig hem som hon redan gjort mer än hälften av första dagen, så de har börjat bra.