lördag 5 juli 2008

Hej


Idag har jag nästan varit hemma hela dagen,pappa kom och hälsade på så vi tog en raggsväng på byn.var ner och vattnade mammas blommor..

I morgon bär de av mot Enköping,ska med min kusin óch hennes hundar + en tjej till på hundutställning.Min kusin ska ställa ut sina hundar som är Japansk spets,de är mamma och dotter och heter Nelly och Bella.Ska bli kul att följa med.De enda smolket är att de börjar kl åtta på morgonen både måndag och tisdag.Vi ska sova över i Enköping.Så jag kommer hem på tisdag kväll igen.Så nu kommer jag att vara borta från bloggen några dagar igen..Ha de bra de ska jag

fredag 4 juli 2008

Böcker

Ja som ni ser nedan så har jag åter igen läst en svensk kvinnlig deckarserie..Dessa böcker är verkligen läsvärda.Den andra boken läste jag ut bara på några dagar.Nu ska jag börja med en ny serie av en kvinnlig deckarförfattare som heter Helena Von Zweigbergk.Denna serie är tre böcker.Ja jag vet att jag envisas med att bara läsa kvinnliga svenska deckare,men jag rekomenderar de varmt,de har fänglsat mig på nå vis.Efter denna serie har jag blivit rekomenderad av tjejerna på bibblan en ny bokserie av hör och häpnad en kvinnlig svensk farfattare hahhahah...Ja jag har nog inte så många författare kvar snart av de kvinnliga svenska men den dagen den sorgen..Får börja läsa utländska deckare då som är skriven av kvinnor..

Har läst

BROTTSPLATS ROSENBAD
När justitieminister Karin Landberg kommer till Rosenbad en tidig oktobermorgon gör hon en skakande upptäckt. I hennes privata, inre rum ligger hennes statssekreterare och vän, Beatrice Chiquin, slagen blodig och medvetslös.

Vem har gjort detta och varför? Hur har det överhuvudtaget kunnat ske i regeringshögkvarteret, som är en av landets mest välbevakade byggnader?

Kriminalinspektör Margareta Davidsson får hand om fallet och under den stressade och hårt mediebevakade utredningen kommer flera personer att spela viktiga roller:

Karin Landberg själv, på kant med regeringen på grund av sitt starka vänsterengagemang.

John Danielsson, advokat och god vän till justitieministern, med tunga minnen av ett kidnappningsdrama med nazistiska förtecken.

Spanaren Kent Johansson, låst i sina känslor för Margareta och kämpande mot sina egna demoner från det förflutna.

Kalle Jensen, mordutredare och Margaretas yngre kollega och älskare.

Under några svala höstdagar i Stockholm dras de alla in i en dramatisk händelseutveckling, där lögner och fördomar, politiska intriger och hemligheter avslöjas när fallet går mot en våldsam och oväntad upplösning.

Har läst


Fem månader har gått sedan en nu död man avlossade en kula som träffade kriminalinspektör Margareta Davidsson. Hon var övertygad om att hon skulle dö, men överlevde, mot alla odds.
Detta är den indirekta anledningen till att hon en kall marsdag sitter i sin bil på kajen i Nynäshamn och väntar på Gotlandsfärjan. Hon är trött och utbränd och hennes chef har tvingat henne till några veckors semester som hon ska tillbringa i en lånad stuga i Buttle på Gotland.
I hamnen lägger hon märke till en ung kvinna. Som den polis hon är kan hon inte undgå att reagera över flickans oroliga blickar mot en långtradare som väntar på kajen. Hon gör ett försök att undersöka saken, men hittar ingenting och intalar sig att hon måste sluta se problem överallt.
Men hon har knappt hunnit installera sig i stugan i den idylliska lilla byn förrän det som skulle bli en tids andrum och lugn förvandlas till ett brutalt och blodigt drama.

Mot sin vilja dras hon åter in i en mordutredning - nu en där hon står utanför och där den lokala polisen inte hittar några bevis för hennes misstankar, inte ens när hennes eget liv sätts på spel. Den ende som lyssnar är Kent, kollegan som räddat hennes liv, en man som är hemsökt av sina egna, våldsamma demoner.
Innan Margareta lämnar gotländsk mark har ett antal människoöden passerat revy, mord klarats upp och en rad försvinnanden fått sin chockartade förklaring.

Parallellt med de dramatiska händelserna på dagens Gotland finns berättelsen om en ung, begåvad flicka som levde i Buttle för 140 år sedan med sin lilla dotter. Hon kanske skulle blivit författare eller journalist, men dog alltför ung. Har hennes liv och död något att göra med det som nu sker på ön?

Lite Uppdatering

Hej alla,nu är jag tillbaka igen..Ja som ni vet så har jag haft främmande i 10 dagar av en kompis och hennes son från Stockholm..Tiden har gått så fruktansvärt fort när dom varit här..De blev tomt när dom åkte hem igen..Ja och på söndag åker jag till Enköping och kommer hem på tisdag kväll.Ska med en av mina kusiner på hundutställning i två dagar..Hon har två Japanska spetsar som hon ska ställa ut, de ska bli kul för jag älskar hundar.Jag har även varit på bröllop min gubbes bror och hans tjej gifte sig,de var ett jättefint bröllop med tårar och god mat..Jag var och hälsade på dem igår och kollade så dom överlevt bröllopsnatten hahahaha.Dom har två små barn som är tre och ett år,så jag skrattade hela tiden när jag var där åt deras ungar,jag sa att de var riktigt underhållande att vara där att hälsa på,ja härliga och buiga ungar..De är kul med småungar när man inte längre har småungar själv längre.Även min gubbes andra bror hade två små tuttisar med sig på bröllopet och dom var också jättesöta och busiga.

söndag 29 juni 2008

Söndag

Ja vad tiden går fort när man har roligt,ja vi vet inte vad dagarna tar vägen.De var som min kompis som är här sa..Ja våran förmiddag sträcker sig ända fram till halv fyra på eftermiddagen hahaha..Min kompis blir kvar till onsdag sen åker hon hem igen,de har varit kul och inge bökigt alls att ha främmande så länge.De bara flyter på..De är så kul att hon och hennes son kom upp denna sommar,vi har inte setts på 3 år men vi har ju kontakt på telefonen ofta i alla fall,så jag sa att nästa år så kommer vi ner till er..Ja har bara varit på en långresa sen olyckan och de var förra sommaren...

På tisdag ska gubbens ena bror gifta sig så då ska vi på bröllop på dagen,så då får min kompis klara sig själv en stund..Ska bli kul att gå på bröllop,hoppas de blir trevligt.

Snart ska vi ut och ragga lite och kolla runt lite,de enda vi har gjort dessa dagra är att åka runt på byn och handla hahaha finns inte mycket att shoppa här men lite har min kompis ändå fått tag i ändå..