lördag 24 januari 2009

Lördag


Idag kom min lillkusse och hennes gulliga lilla pöjk.Han har varit magsjuk så han var lite mammig men lika gullig och go ändå..Men lite jobbigt att vara mamma när ungarna är mammiga i bland,men hon är så duktig lillkussen med sin lilla gullegryn..

Nu ska jag åka på kalas min kompis fyller 46 år,så denna helg har man haft att göra.De känns skönt att ha något att göra ibland på helgerna ändå..För annars går de bara sin gilla gång..Men ibland är de skönt att inte ha något att göra heller.De är gött att få lata sig också när man är ledig.Man uppskattar ledigheten mer nu när man börjat jobba...

fredag 23 januari 2009

Film mm....


I kväll har jag varit på bio,de var filmen VI HADE I ALLA FALL TUR MED VÄDRET IGEN.Den var sevärd absolut tycker jag,men en del jag pratade med efteråt tyckte den första filmen var bättre,men jag tyckte de var ungefår lika...Ja lite skönt att gå på bio de var länge sen,men de har inte varit nå filmer som har varit i mitt intresse.En film till som jag skulle vilja se är den som nyss kommit MAMMUT,de ska jag gå på när den kommer.

Efter filmen var jag ner till min mamma och tog en kvällsfika,jag och min storasysters son.Han åkte med mig till bion och hem. Så där blev vi en stund.Nu är jag hemma igen och ska kolla mail och bloggar mm mm..Så god natt och sov gott..

torsdag 22 januari 2009


Igår på min lediga dag var jag,min son,två kompisar till han & en kompis in till stan som vi säger.(Ludvika).Först var vi på stan och strosade runt lite och små shoppade.Vi handlade även mat.arbetssförmedlingen och skrev in sig,de är dags att ta tag i livet igen..Ja inte lätt för ungdomen att få jobb i dagens läge med finaskrisen.Har varit ute och kollat runt i hela sverige och vad dåligt med jobb de finns just nu överallt.. Ja de var i alla fall en trevlig dag och kväll i stan.Rolligt att ha ungdomarna med sig..

Idag har jag jobbat och sen har jag legat på soffan hela eftermiddagen och kvällen.Kände att jag behövde de blev sliten på eftermiddagen,men de blir ju så att de kommer efter när man gjort nå extra som att handla exempelvis.Ja ja men skönt att man ändå kan vila när man kommer hem.Måste ta tag i mina promenader igen,de har varitlite si och så med de sen jag börjat jobba..

tisdag 20 januari 2009

Arbetsförmedlingen


Idag så kom han upp och hälsade på mig min kontakt på arbetsförmedlingen De gick väl så där får man väl säga,men han är kanonbra och förstår vilken jä.. sits man hamnat i,men han har ju sina regler att följa och de är ju inte han som dikterat upp dom..

Följande blev sagt: Att han skulle försöka fixa så att jag får vara kvar på Coop i tre månader till på aktivitets stöd.Sen skulle han kolla något som försäkringskassan har,typ nå praktikplats men de lät inte så bra på nå vis men han kan ju alla fall kolla vad de är för något. Ja nu är de ju så att jag är inskriven vid hans bord nu i och med att jag har 25% arbetsförmåga. De som är för arbetsförmedlingen är att de har skyldighet att fixa ett jobb åt mig inom sex månader. Så när jag gått dessa tre månader igen nu om jag får förlängt,är läget så att då har mina sex månader gått. Så då blir de antagligen Samhall för min del,som då ligger 7,2 mil enkel resa härifrån vart jag bor. Ja ja om du fixar så jag får skjuts dit och hem så kan jag väl jobba där sa jag. Så han skulle kolla upp de,hahahah känner att de är löjligt att åka så långt för 10 timmar i veckan.Men de är ju så att då får man ju dela upp de på färre dagar i så fall.han sa att en del delat upp de på att jobba halvtid ena veckan och varit ledig den andra veckan osv..Men de vet jag redan nu att jag inte fixar de,jag jobbar 2,5 tim måndag,tisdag,torsdag & fredag sen är jag ledig på onsdagar.Känenr att skulle jag inte vara ledig min onsdag så skulle jag inte fixa de. Men men de kanske låter larvigt men jag jobbar 2,5 timme de dagar jag jobbar,men de är som jag säger till min familj att de är som jag skulle jobbat en hel dag när jag kommer hem..Känns fjantigt.Men de var som jag sa till han på arbetsförmedlingen att skulle jag inte ha mitt handikapp så skulle jag ju inte sitta i den sitsen jag gör idag.

Jag har jobbat sen jag slutade skolan när jag var 18 år,och före de så har man jobbat på somrarna sen man var 14 år.Har alltid haft jobb eller gått i skolan tills olyckan hände. Före olyckan så hade jag plugga i 4 år,för att utbilda mig och få ett bra jobb..Hade plugga 1 år på högskolan och hade sökt till min tredje termin och kommit in. Ja hade som mål att ha pluggar klart när jag fyllde 40 år. Men men ödet ville annorlunda,jag var 38 år när olyckan hände,ja och sen dess har jag varit sjukskriven och arbetstränat till och i från sen dess. Började inte arbetsträna förrän 2 år efter olyckan,så nu har jag arbetstränat och provat på massa olika i ca 2 år. Ja tänk vad livet kan ändras från den ena dagen till den andra...Ja ja de är som de är och blir som de blir..Jag gråter inte över spilld mjölk,men de jag känner är att varför kan inte regeringen skuta till pengar så att exempelvis jag nu,skulle kunna vara kvar på Coop,för hur de än är så har de fungerat bra och jag trivs så.. Nej då är de bättre att jag ska sitta och åka 14,4 mil för att jobba i den skyddade verkstad i ställer för att få vara på hemmaplan och jobba i stället..Ja inte mycket att göra åt,jag känner inte nå speciellt upprörd över vad jag fick reda på hur de blir för mig framöver. De känns bara så skrattretande hur dom behandlar folk som inte är friska och kan prestera i dagens samhälle,dom såg nog helst att man skickades på slakt..hahahahahahah..

Måndag - Tisdag

Igår så jobbade jag som vanligt.När jag kom hem så gjorde jag de vanliga mat.Sen kom lillkussen och hennes korv ut i flera timmar..Jätteroligt..Som vanligt han börjar få humör nu lilla korven..Ja de är bra när barnen är utrustade med en egen vilja,inte kul som mamma alla gånger men men,de blir bra rustade för framtiden. Idag så kom lillkussen och korven igen,de får passa på för hon börjar att jobba på måndag efer mammaledigheten,så då blir de inte så mycket man kan träffas.. I morgon bär de av till stan för handling.Min kompis ska med för vi ska handla lite.Sen ska min son med och två kompisar till han,för de ska skriva in sig på arbetsförmedlingen i morgon.Ja inte lätt för ungdomen idag att få något jobb.De finns ju inte jobb till någon snart.

söndag 18 januari 2009

Lördag & Söndag

Lördag kväll var jag nästan ensam hemma,de var bara min son och jag hemma.Min dotter var vid kompisar och gubben också vid en kompis,gubben fick jag hämta redan vid elva tiden,ja tur jag har min son hemma än så jag har lite hjälp med åkandet,för vi bor ju 1,2 mil från byn.Så han hämtade sin lillasyster senare på natten gud så skönt då slapp jag,vet jag vart hon är så får hon vara ute lite längre,och om hon sköter sig de är frihet under ansvar.Ja de är inte ungarna som valt att bo som vi gör,så min policy har alltid varit att: ungarna ska aldrig behöva lida för att vi inte bor på byn,och de har jag hållit alla år vi bott här (15år).Men de är sämre med gubben att ha haft den polycyn,men nu har dom ju haft mig som tur är.

Idag har jag varit på plastparty eller tupperwear som de så fint heter,jag vann en burk fakitskt som dom lottade ut,ja de var kul för jag brukar ha otur i lotteri.Köpte även lite mera burkar som jag ska ha grejer i skafferiet.Jag träffade min kusins barnbarn en liten kille på 3 månader,och gud så go han är.Han vägde 6,2 kg så de var en liten guldklimp,min kusin tycker de är så roligt att vara mormor.Ja tur jag har min lilla korv att gosa med,för de lär ju dröja innan man får barnbarn.