lördag 4 juli 2009

Lite uppdatering


Ja lite uppdatering av vad som hänt sen sist. Ja har ju som jag tjatar om min kompis från Stockholm här. Så vi har varit ute och varit lite kulturella i några dagar nu.

På fredagen var vi till två grannbyar intill här jag bor, var in på ett keramikställe först men där hittade vi inget, sen bar de vidare till nästa by och där visade jag henne en riktig mysig liten butik. Där fick vi tag i lite grejer min kompis sa att de var som att komma in i en godisbutik. Återkommer med webadressen till denna butik men de krånglar just nu hahahhaa.

När vi kom hem så kom min lill kusse med lillkorven, och de var så roligt för hon har inte varit hit på länge. Dom var här i några timmar, jättekul och mysigt att träffa dom igen... Lillkussen klippte även B så nu är han korthårig igen.

Idag lördag har vi hälsat på min mamma och hennes J i hans stuga som ligger åtta mil härifrån var jag bor. Där var min lillasyster och hennes kille. Där hade vi en jättetrevlig fikastund.

torsdag 2 juli 2009

Onsdag kväll


Ja igår kväll var vi på annexet som de heter på lite kvällsunderhållning. De var fika med musik de var min farbror som sjöng och sen en gubbe som spelade dragspel och en tant som spelade gitarr. De var bra fast de inte är ens musiksmak men underhållande.

Ja man gör väl inte så mycket i värmen, har skjutsat min dotter till badplatsen en bit här i från. Nu ät de matdags snart sen är de kväll..Var även in på bibblan och kollade om jag beställt böcker, och de hade jag hade glömt de i värmen hahahha ja men då är de bara att vänta tills dom kommer.

tisdag 30 juni 2009

Lite glest


Ja nu är de lite glest mellan inläggen men de händer ju inte så mycket i värmen. Igår kom en kompis hit och vi satt ute på altan till halv ett, vi klarar oss bra från mygg och knott i och med att jag har en bordsfläkt som blåser bort dom. Ja och som alltid är de lika trevligt och mysigt. Främmande från Stocholm är kvar blir nog kvar en vecka till. Jag ska göra mat nu sen ska jag åka till bibblan och låna lite mera böcker.

Ja ni får ha överseende med glesheten på inläggen..

Böcker

Detta är den tredje och sista boken i bokserien som jag läser just nu, är inne på andra boken som de står om i förra blogginlägget.


HÖSTOFFERBeskrivning:
Regnet vräker ner över slottet Skogså utanför Linköping, dropparna faller tungt över markerna och kroppen som flyter i vallgraven. Advokat Jerry Petersson, nybliven slottsägare och känd för sin hänsynslöshet, kommer inte att ta några fler uppdrag. Men hur har han hamnat i vallgraven?

Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som knappast med glädje kan ha velat sälja sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.

Höstoffer är tredje delen i Mons Kallentofts uppmärksammade serie om kriminalinspektör Malin Fors, som inleddes med de kritikerhyllade böckerna Midvinterblod och Sommardöden.

Lite fakta om Mons Kallentoft

Han låter de döda tala och läsaren kliva in i mördarens psyke. Hittills har svenska polisdeckare varit "bisarrt förnuftiga", menar Mons Kallentoft. I nya "Sommardöden" har han åtminstone lite magi. (TT Spektra)

Han låter de döda tala och läsaren kliva in i mördarens skruvade psyke. Hittills har svenska polisdeckare varit "bisarrt förnuftiga", menar Mons Kallentoft. Han vill ha åtminstone lite magi.

Med sin deckardebut från i fjol, "Midvinterblod", både sprängde han och fogade sig i många av den svenska deckarens schabloner. Samtidigt som hjältinnan var en helyllepolis vid namn Malin Fors lät han liken hålla långa monologer. I nya "Sommardöden" fortsätter han på samma spår. Den realistiska berättelsen är uppbruten med inre monologer från de tonårstjejer som sexmördas under heta sommarmånader i Linköping. Mons Kallentoft jämför lite skämtsamt sina deckarhistorier med Dantes resa ner i helvetet. I den nya når han nedersta infernokretsen, sexmördarna och pedofilerna.

- Det var den historien som kom. Sedan har jag ju själv småbarn, och jag skriver mig ju bort från min egen värsta skräck. Det kanske låter hemskt, men så är det. Om man skriver ner sina värsta mardrömmar händer de inte. Samtidigt överträffar ju verkligheten dikten gånger hundra. Det har vi ju märkt den här våren.

Tidigare hade Kallentoft jobbat i reklambranschen samtidigt som han skrivit skönlitterärt. Men tre rosade romaner och tillika fina priser hade inte räckt för att ge hans skrivande ekonomisk bäring. Intressent utomlands var ljumt. När hans agent tyckte att han skulle skriva en deckare tänkte han varför inte.

- Jag sparade inte på krutet, jag tog i med hela arsenalen. Sex, asagudar och pratande lik. Det var ett experiment, kan man skriva så här? Kan jag skriva en roman som blir folklig?

Med tanke på att debutdeckaren sålde 100 000 exemplar och att Ica-kurirens recension citeras på omslaget till nya "Sommardöden" är svaret ja. Kallentofts deckare ska ges ut i sex eller sju länder och filmkontrakt är tecknat på fyra romaner om hans driftiga polishjältinna i Linköping, Malin Fors. (TT Spektra)

Fakta/Mons Kallentoft

Född: 1968 i Ljungsbro utanför Linköping.

Bor: I centrala Stockholm tillsammans med sin familj.

Böcker: Debuterade med romanen "Pesetas" år 2000 och fick Katapultpriset. Har skrivit ytterligare två romaner samt en reportagebok om mat, mor och myter, "Food noir". Deckardebuterade i fjol med "Midvinterblod" som sålt i över 100 000 exemplar. (TT Spektra)

Läser just nu

MIDVINTERBLOD
Beskrivning:
"Skippa Stieg Larsson. Kallentoft är bättre!"
ICA-kuriren

"Språket i Midvinterblod bjuder på en tät och sinnrik väv, med en ofta hjärtskärande vacker svärta. Högsta spänning! Läs den!"
Camilla Läckberg

Det är den kallaste vintern i mannaminne och ute på den blåsiga, snötäckta Östgötaslätten hittas en man hängd i ett ensamt träd. Hans frusna kropp är illa tilltyglad. Hela tillvägagångssättet påminner om ett gammalt asablot. Men rör det sig verkligen om ett människooffer? Och varför har någon gett sig på Bollbengan, mannen som hänger i trädet och som alltid varit utstött av resten av samhället?

Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. En jakt som tar henne djupt in i människans kyliga mörker. Hon följs åt av Bollbengans ande som svävar under de kalla stjärnorna och manar på Malin att ta reda på hans historia.

Midvinterblod är första delen i en trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en otäckt suggestiv berättelse om gamla oförrätter, hemligheter och de fruktansvärda saker som människor kan utsätta varandra för.

"Ska ni bara läsa en deckare i år, ska ni läsa Midvinterblod av Mons Kallentoft."

SOMMARDÖDEN
Beskrivning:
Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden. Sommardöden har kommit till Linköping och under några varma julidagar förvandlas drömmen om sommaren till en fruktansvärd mardröm...

Sommardöden är andra delen i Mons Kallentofts serie om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen som inleddes med den kritikerhyllade boken Midvinterblod. Det är en omskakande berättelse om övergrepp, förtvivlad kärlek och djupaste hat.

"En välskriven, suggestiv berättelse som får många av Kallentofts kollegor att framstå som glada amatörer."
Aftonbladet

måndag 29 juni 2009

Hej


Ja nu kommer lite uppdatering men de finns väl inte så mycket att uppdatera, sitter väl mest och tar de lungt i värmen. Igår var jag i alla fall med B en vända i lastbilen. De var skönt att svalka av sig i värmen, hade ACn på så jag nästan frös men gött att svalka av sig i värmen. Kompisen från Stocholm är fortfarande kvar här. Hon blir nog kvar minst en vecka till..

Ja så mycket mera händer inte just nu, ska hämta min dotter i kväll vid hennes kille och handla lite ska jag väl också göra. Vi har prata om att åka in till stan och shoppa men vem fan orkar de i denna värme hhhahaha..