lördag 7 februari 2009

Torsdag-lördag


Hej och hå vad dagarna går fort,hinner inte riktigt med som vanligt.Jag läser mina böcker med Unni Lindell. Är redan inne på 3e boken dom är verkligen läsvärda.Denna gång handlar de om en manlig kriminalare som heter Cato Isaksen.

Ja tordag och fredag har jag jobbat,har varit ganska sliten dessa dagar vet inte varför. Men men de blir så ibland,tror att de har lite med spikmattan att göra. De tar på en att ligga på den faktiskt. Sen har de varit struligt på jobbet också med trasiga frysar och kylar mm..Men vet inte om de är därför hahhaha..Ja ja så är de för alla ibland att man är mer sliten vissa dagar.

I torsdags var min kompis och min stor kusse hit och fikade,man känner att man blir på bra humör när man umgås med sina vänner. De provade även spikmattan bägge två så kompisen funderar på att köpa en,kanske min kusse också. Ja fungerar de så är de ju en billig investering i längen.

Idag har jag varit hem till min kusse och storkusse och fikat,först var jag och tog en rök med min lillkusse. Min storkusses gubbe hade gjort semlor som vanligt MUMS,han gör semlor hela säsongen och mer där till..De är jättegoda men mäktiga man blir mätt av dom. Ja riktig roligt var de att vara ute och socialiserat sig idag. Man känner att man blir på bättre humör på nå vis.

I morgon ska vi på kalas inne vid storsyrran,hennes äldsta son fyller 16 år.Ja fy fan vad tiden går fort,de är som jag brukar säga - de är bara ungarna som blir äldre hahahha...

Min dotter är med sin kompis till hennes kille,dom kommer hem med bussen i morgon.De är skönt att de kan åka buss. Då slipper man köra så långt,för de blir mycket körande ändå när vi bor 1,2 mil i från byn. Men men jag har aldrig sett de som en börda.Ungarna går alltid först.

Vi åt god mat idag potatisgratäng och kött,de var längesen så gud så gott de var. nu ska jag gå och läsa en stund.

onsdag 4 februari 2009

Städning och sjukskrivning...

Ja de blev väl städning igår,så ni kan ju tänka er hur jag mått idag..Mamma och hennes gubbe kom hit och fikad på sen eftermiddagen,så så mycket mera har jag inte gjort idag,mer än mat,tagit hand om tvätt och fika med mamma och co...Så snart är de dags att gå att lägga sig,ja dagarna går.

Har en fundering om oss sjukskrivna. Vad är de som gör att en del männsiskor är avig på en som har varit med om en olycka och inte kan jobba fullt ut..Vad finns de att vara avundsjuk på egentligen. Man lever med värk dygnet runt,kan inte ens städa förrän man mår sämre. Man tjänar inga pengar de går knappt runt..Så jag brukar säga till någon som har en åsikt att du får gärna byta med mig..Ha lite pengar så man inte kan unna sig så mycket,ha ont dygnet runt,inte kunna jobba som en frisk männsika och bara haka sig fram på tillfälliga lösningar som arbetsförmedllingen erbjuder. Ja jag tror då ingen egentligen vill byta utan de handlar om elaka männskor som inte har förståelse för annat än sig själv.Men de är som jag brukar säga jag har hellere ont av att jag varit ute och dansat, än har ont av att ha damsugit...Då har man ju i alla fall haft roligt för att man är sämre dagen efter. Ja nog om de jag har ändå ett bra liv och trivs med mig själv och mitt handikapp..

tisdag 3 februari 2009

Måndag - Tisdag

Igår var jag ensam hemma hela kvällen "gubben" jobbar eftermiddag denna vecka och ungarna var på byn.Gjorde inge speciellt på kvällen tog de lungt och softade lite.Idag känner jag att jag har mer energi på nå vis. Funderar på att städa men men de blir inge roligt i morgon då.Så få se hur de blir med städningen. Snart ska jag skjutsa in min dotter till byn,hon ska till en tjejkompis och sen på våran Kvartersgård som de heter här.När en annan växte upp så hette de Fritidsgård,men de är ju så att allt förändras.

På jobbet går de bra,trivs så inne bomben bra.Ska ha möte med Arbetsgörmedlingen i månadsskifte februari-mars. Ska höra med dom om dom kan fixa på något vis så man får vara kvar på COOP men men de verkar då omöjligt verkar de som.Men ska göra ett sista försök att prata med dom och se om dom kan ordna något. Men i dessa tider som inte ens de arbetslösa får jobb,så vart ska dom göra av en annan då som inte kan jobba fullt ut. Ja dom säger ju att jag ska jobba på Samhall 7 mil enkel resa från där jag bor. Ja få se hur de blir men de ska bli kul att se vad dom kan fixa för något åt mig där som inte är: monotont,lite ljud,inge stresigt och framför allt inge tungt.Jag fattar inte att de som jobbar inom samhall orkar jobba där,med sina skador för vad jag har fattat så dom som jobbar på samhall,är arbetskadade eller har andra handikapp. Hur orkar som för de är inga lätta jobb dom har där. JAja nog tjatat om de den som lever får se...

söndag 1 februari 2009

Ny bokserie igen


Har nu börjat att läsa en ny bokserie med en Norsk författare,och som vanligt så är de deckare och utav en kvinnlig så klart.Har nu läst ut första boken och den var bra.Man känner direkt om en bok är bra eller inte,lånade en innan men den läste jag inte ens ut. Författaren heter Unni Lindell. Böckerna som jag nu ska läsa är:

Ormbäraren 2000
Drömfångaren 2001
Sorgmantel 2002
Nattsystern 2003
Orkestergraven 2006
Honungsfällan 2008

HÄR KOMMER LITE FAKTA OM UNNI LINDELL
Unni Lindell
Unni Lindell föddes i Oslo 1957 och är en av Norges mest framgångsrika författare. Unni bestämde sig redan som tioåring för att hon ville bli författare, men det var först efter år av anteckningsböcker med noteringar och dikter, som hon debuterade med ungdomsboken "Den grønne dagen" (1986). Unni har examen i franska från universitetet i Oslo, och innan hon började skriva böcker arbetade hon som journalist. Sedan 1989 har hon varit författare på heltid och har hittills skrivit närmare fyrtio böcker i flera olika genrer.

Unni Lindell är framförallt känd som kriminalförfattare och hennes böcker om kommissarie Cato Isaksen vid Oslopolisen, "Ormbäraren" (2000), "Drömfångaren" (2002) och "Sorgmantel" (2003), har nått stora läsarskaror både i hemlandet Norge och i flera andra europeiska länder. Hon har även skrivit många barn- och ungdomsböcker och vann Kritikerpriset år 1994 för ungdomsnovellen "Sugemerket". I Sverige är Unni kanske mest känd för sina kriminalromaner och genom böckerna "Gamla tanter lägger inte ägg" (2001) och "Gud som haver barnen kär, har du någon ull?" (2003) som hon skrivit tillsammans med Mark Levengood.