lördag 6 september 2008

Lat


Idag har jag inte gjort många knop,men jag har inte varit dålig och inge speciellt trött heller,jag sov bara en halv timme middag och de räckte tydligen...

Böcker

NOBELS TESTAMENTE

Beskrivning:
En mördare i aftonklänning tar sig in på Nobelfesten i Stockholms
Stadshus.
På dansgolvet i Gyllene Salen skjuter hon Nobelkommitténs ordförande
rakt genom hjärtat.
Annika Bengtzon dras ofrivilligt in i dramat inte som journalist, utan som vittne. Det vänder upp och ner på hela hennes tillvaro. Äktenskapet knakar och hennes anställning hotas.
Snart befinner sig Annika mitt i en våldsam historia av terror och död som utspelar sig genom flera sekler.
Var hon än letar hittar hon spåren efter samme man: Alfred Nobel, den omåttligt rike uppfinnaren som instiftade Nobelprisen och dog en tragisk och ödesmättad död.
Till slut befinner hon sig livsfarligt nära sanningen.

Nobels testamente är den sjätte, fristående romanen om journalisten Annika Bengtzon. Den utspelar sig tidsmässigt direkt efter Den röda vargen.


"Det är mycket och stort, men det flyter fint och just så spänningsladdat som man kan förvänta sig av en erfaren kriminalförfattare. Parallellt löper dessutom en poetisk biografi över Alfred Nobel. Det är en andrastämma som är ett rent intrigverktyg, men den fyller sin plats och pekar på underliggande frågor om etik och ansvar. Och är det någonting Annika Bengtzon har näsa för så är det ansvar och etik."
Expressen

LIVSTID

Beskrivning:
- Jag gjorde det inte, sa Annika. Det var inte jag.
- Vet du, sa kommissarie Q, det säger nästan alla.

Annika Bengtzon misstänks för mordbrand i sitt eget hus.
När David Lindholm, Sveriges mest kända polis, hittas skjuten i sängen identifierar hon sig snabbt med hans unga hustru Julia.
Julia hotas av livstids fängelse för mord, både på sin man och sin försvunna fyraårige son Alexander.
Men Julia nekar. Det var inte hon. Det var en annan kvinna som sköt hennes man och kidnappade hennes son.

Medan tillvaron rasar samman omkring Annika gräver hon sig allt djupare ner i den mördade polisens våldsamma förflutna.
Till slut återstår två grundläggande frågor.
Om Julia ljuger: Var har hon gömt Alexander?
Om hon talar sanning: Vem håller honom fången?

Livstid är en thriller om människans längtan efter det eviga: kärleken, makten, meningsfullheten - och barnen.
Den är en direkt fortsättning på Nobels testamente.

Fest

Ja nu har man varit på fest och de var roligt och trevligt som vanligt,men nu finns de inte så mycket att vara ute på förrän vintern kommer och de börjar ha fester på våran turistanläggning igen,de är ju lite dösäsong just nu men de drar ju snart igång igen.Men jag sa till min kusin och min kompis att vi ska ha en tjejfest när hösten blir för besvärlig,vi brukar ha så roligt på våra tjejfester..Ja snart ska jag lägga mig och sova middag,jag sover ju så dåligt när jag varit ute och festat,vet inte men de har alltid varit så.Men de är ju så att kroppen jobbar hårt för att få bort alkoholen så de är väl därför,jag vaknar en gång i timmen från de jag lägger mig och ända till jag går upp,så de är lika bra att gå upp och sen gå och lägga sig och sova middag.

fredag 5 september 2008

Mina böcker - bloggen

Allt om böckerna som jag läst försvann ju när jag krånglade med bloggen och alla bilder,jajaj teknikens under är bra när de fungerar hahahhah..Ja få se om jag får ihop böckerna jag läst igen,de är ju inte lätt att komma ihåg när man läser så mycket,men jag vet ju att de är många svenska kvinnliga författare + en finsk.Ja min blogg blir nog att se ut så här nu ett tag för de har krånglat till sig så jag kan inte byta färg och inte lägga in något på sidorna....Ja få se om jag klurar ut till slut hur jag ska komma tillbaka till den gamla bloggen..

Fredag

igår var jag in på byn och fikade med min farbror och min faster,min son var också med.De var väl de jag gjorde igår hahaha förutom att göra mat och läsa min bok.Idag har jag läst ut boken och ska börja med nästa,jag är en riktig bokmal hahah.I kväll ska vi på fest har inte varit ute så mycket denna sommar men jag lider inte,känner ingen längtan trivs i min lugna vrå.Min son har i morse åkt upp till Jämtland på jakt med min komspis kill,dom bllir nog borta hela veckan dom visste inte när dom skulle komma hem.jag återkommer i morgon om hur vi haft de på festen.De blir säket kul jag brukar alltid ha kul när jag är ut,men som sagt de blir inte ofta..

onsdag 3 september 2008

Onsdag

Nu på dagen har jag varit med min lillkusse och hennes lillkorv på BVC,han har blivit mätt och vägd och allt var bra med de.Före så var vi till fiket och tog en fika och sen var vi in på affären och handlade lite...Nu är jag hemma igen och håller på med mat...De dagliga

tisdag 2 september 2008

Plastparty


Hej i kväll har jag varit på plastparty som de heter på ren svenska,de var jättetrevlig.köpte inte så mycket men köpte en låda och en grej som man gör is i..Vi var 8 st med min mamma + tanten som håller i de..Idag på dagen har jag varit hemma hela dagen,polckat med lite tvätt och läst ut en bok,så nu är de dags att börja på en ny,återkommer med vad jag läst för böcker har läst några sen jag sist jag uppdaterade..Som agt återkommer med de..

måndag 1 september 2008

Kalas


Nu har jag varit till min kusin och ätit marängtårta,den är så god den hon gör MUMS MUMS..Hennes son fyllde 20 år idag,ja fy fan vad tiden går fort de var inte länge sen de var små dom skitungarna,hennes son och min son har gått i samma klass sen lekis..Ja så nu är han vuxen för de blir man ju när man blir 20 år då går man ur tonårstiden,dom tycker dom börjar bli så gammla,när en annan var 20 år så ite tänkte man på de då hahahha...min son fyller på juldagen,de är som jag har sagt till han hela tiden,du kommer att tacka mig när du blir äldre för att du är född sent på året..Ja säger han då när mina kompisar kommer i rullstol och är 80 år,så kommer jag med rulator och bara 79år..De ligger väl kanske något i de.

Rökning

Har inte slutat röka än,men har minskat ner nå enormt faktiskt...Har rökt mindre än tio cigg på två dagar och de är inte mycket för mig som rökt ca 10-15 st om dagen.Men jag vet att de inte hjälper att röka lite för de är lika farligt,de är bara att dagen kommer som man slutar tvärt,men den har inte kommit än men tanken kommer mer och mer närmare..Ja de kommer att bli tufft och jag är rädd att gå upp ännu mera i vikt jag är ju redan så tjock.Ja ja så är läget just nu

söndag 31 augusti 2008

Söndag-Bingo


Idag ni så har jag varit på tutbingo,de var jätteroligt faktiskt men jag min dumma nöt köpte på mig för mycket brickor så jag hade fullt sjå.Hade de inte blivit paus emellan vet e fan om jag fixat hela vägen,jag blev så trött i huvudet så de susade och aldres dimmig på ögonen,men men man lär så länge man lever,så nästa gång ska jag köpa en av varje då kommer de att gå helt galant.Ja vi kom hem igen vid sjutiden på kvällen igen,nu var de så att jag hämtade min dotter också så de tog ju bort lite tid.Men de började klockan två och slutade klockan halv sex,så min hjärna fick jobba på högvarv i flera timmar,när jag kom hem så käkade jag,gubben hade gjort stuvad potatis och fläskkarre och de var jättegott.De var jag och min son,mamma och hennes gubbe som var i väg på bingo.Ja nu ska jag softa framför tvn en pyttstund sen ska jag gå och sova....