lördag 18 april 2009

Lördag kväll

Idag har jag nästan läst ut boken med kriminalkommisarie Huss. Sen var jag ut en sväng och gjorde i ordning kartoner till min pappa tills han ska flytta. Men fy vad de blåste kallt fast solen sken, jaja man klär väl inte på sig heller så man får skylla sig själv.

Idag fyllde min kusses yngsta dotter 18 år, ja nu har hon inga småbarn längre, ja tänk vad tiden går fort när man får barn. Tänkte på de även när min son fyllde 20 år förra året, då tyckte jag att de inte var länge sen man själv fyllde 20. Men men tiden går. Men man blir inte äldre än man gör sig.

Nu i kväll så skjutsade jag in min dotter till en kompis, jag följde med in och fkade vid hennes mamma, ja hon är gift med min kusin så de är släkt till mig, som dom flesta på denna by. hahaha. ja man får sig alltid ett gott skratt när man är där och hälsar på. De var länge sen jag var dit nu. Hon har lånat min spikmatta och de verkar som hon ska köpa en hon också. Ja kan verkoligen rekomenderas oavsett om man har värk eller inte. Den är även bra i förebyggande syfte.

Ja nu är jag hemma igen och funderar på vad jag ska göra, endra ska jag sy färdigt gardinerna jag böjade på före påsk eller så ska jag läsa eller kolla på tv. Har inte bestämt mig än för vad de blir. De vosar sig..bay bay..

Fredag kväll

Ja nu är de fredag kväll igen, ja de är som jag sagt förut veckorna består av måndag och fredag.Igår så städade jag köket och satt upp jättefina gardiner. Så i morse så vaknade jag med världens huvudvärk, men de var väntat hahah vet hur de blir när jag städar,de är dammsugningen och golvskurningen som tar dö på en. hahahahaha.

Idag efter jobbet så drog jag och ungarna till stan en sväng,min son skulle göra en nyckel. Vi käkade på en Italiensk pizzeria de är så skönt att käka ute och slippa bry sig om matlagning ibland. Har så dålig fantasi just nu när de gäller matlagning. Men men fantasin kommer väl tillbaka igen.

Har känt mig lite nerslagen på nå vis så man varit trött som man nästan varit medvetslös, men igår så gick de över huxflux och gud så skönt, nog för man jämt är sliten men inte medvetslös. Jaja skönt att inte vara de nå mera i alla fall.

Ja nu har jag hållt igång denna vecka så i helgen ska jag bara lata mig och läsa mina böcker. Läser just nu deckaren med Irene Huss och har snart läst ut den,ja är en bok bra så är den utläst på några dagar. Ja ska bl skönt att lata sig fast jag gör de så ofta, men de känns att man inte latat sig denna vecka.

Ja god natt och sov gott nu ska jag sussa. Kram

onsdag 15 april 2009

Onsdag


I lördags så kom min kompis hem från Thailand,så hon var hit idag och fikade en stund, hahahaa ja våra stunder brukar bli flera timmar som vanligt. Ja mysigt var de i alla fall. Nu senare på kvällen var min kusse med och hämtade min dotter. De är så mysigt att ha henne med, då kan vi prata om livet i fred.hahahha. Man behöver de också ibland.

Ja idag har vart min lediga dag, så i morgon är de jobbar dag igen. På fredag ska min dotter ta bort stygnen efter operationen, v tror att de är ca tio stygn lite svårt att se men ungefär i alla fall. Så som skar upp ganska mycket ändå på halsen Vi funerar också på att åka till stan på fredag,men har inte riktigt bestämt mig än, brukar vara så trött på fredag eftermiddag.

DD

Detta var när de var med i tidningen om 100 års utställningen ang. SIF. Vet ite hur man läkar till de hahah ska lära mig de sen.

http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=65130&epslanguage=sv

Böcker

Boken jag tog i från bokhyllan heter Lisas andetag med författaren Karel Glastra van Loon. Den boken läste jag aldrig färdigt, den var för rörig för mig, man kom aldig in i handlingen och sen hoppade de hit och dit. Alltså inget för mig.

På tisdagen var jag ner till bibblan och lånade 2 böcker som jag ska läsa nu. Den ena är sista boken i serien om Irene Huss av författaren Helene Tursten. Den andra är en fristående bok som heter Parfymen berättelsen om en mördare, med författaren Patrick Süskind.

De lömska nätet


Beskrivning:
När arbetarna på en byggfirma i Göteborg river i brandresterna efter en gammal träkåk upptäcker de ett lik. Kroppen, som ligger inmurad bredvid skorstensstocken, identifieras som Mats Persson, spårlöst försvunnen sedan en novemberkväll 1983. Utredningen var omfattande den gången och det sista säkra vittnesmålet visade på att han kommit nära sanningen om mordet på hans far.

Kommissarie Sven Andersson har tänkt sig ett lugnt sista år fram till pensioneringen. Cold cases-avdelningen verkar därför vara rätt plats för honom. På våldsroteln, där han jobbade tidigare, råder däremot extrem arbetsbelastning. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor lägger ned all kraft i jakten på en mördare som inom loppet av några dagar har dödat två tonårsflickor. De upptäcker snart ett mönster, men tiden är knapp – fler flickor riskerar att falla offer för mördaren. Samtidigt rasar det alltmer upptrappade gängkriget i den undre världen. Inte undra på att våldsroteln med lättnad lämpar över två stora pappkartonger gammalt utredningsmaterial till den surt muttrande Sven Andersson. Men det finns något i fallet som ändå fångar honom. Mats Perssons far Elof sköts utanför sin bostad. Tre skott avlossades på nära håll, ett i huvudet och två i bröstet. På exakt samma sätt som sonen Mats mördades över fyrtio år senare.


Parfymen


Beskrivning:
En modern klassiker, nu filmatiserad.

En vanlig människa skulle lätt kunna gå under i den stinkande och grymma värld som Paris fattigkvarter under 1700-talet utgör. Men Grenouille är ingen vanlig människa. Han saknar helt kroppslukt och människor blir, utan att förstå varför, illa till mods i hans närvaro. Han är född med ett säreget luktsinne och han glömmer aldrig en lukt. Dofter blir hans besatthet och hans yrke -- parfymörens. Han dras till unga oskuldsfulla kvinnor; kvinnorna intresserar honom inte -- men Doften! Den måste utvinnas och förädlas efter konstens alla regler. Som världens mest framstående parfymör kan han konsten. Men utövandet är bundet till ett fruktansvärt villkor ...





tisdag 14 april 2009

Tisdag

Ja idag var första dagen på jobbet sen den 7e april,var himla skönt att komma i gång igen.Men segt var de hahaha man latar till sig fort. Sen när jag kom hem så var jag ensam så jag la min på min älskade spikmatta. Sen blev jag så trött så jag sov i en halvtimme ungfär. När jag vaknat kom min stora syster in och fikade en sväng. Just nu tar jag en psus från lite städande,PUH PUH vad de är drygt att städa de är nog de värsta jag vet. Nu ska jag gå och fortsätta med de,hörs sen.

Jag har min dotters dator.Hon kommer hem i morgon. Sen får jag ta sonens dator när han är och tränar,som tur är så tränar han ca 5-6 dagar i veckan. Men de har varit ganska skönt att inte ha tillgång till dator så ofta hahaahahaah....Då får man annat gjort.

måndag 13 april 2009

Datakrångel mm.


Vill bara tala om att jag har datakrångel och kommer kanske inte kunna uppdatera bloggen så mycket just nu. Får låna ungarnas datorer när de är lediga..Min dotter ska åka bort i två dagar så då får jag använda hennes,ska ta tag i datorn snart igen. Har ju en kompis som har duktiga killar som brukar hjälpa mig. Men just nu känner jag mig så lat så jag orkar inte åka dit med datorn just nu.

Under påsken har jag inte gjort så mycket mer än att lata mig. Var till min kusse och fikade igår, alla hennes barn var hemma de är så kul att träffa alla. Hennes älsta dotter bor 12 mil här i från och de var så kul att träffa henne, hon är så vettig och sund på nå vis. Ja en trevlig stund vid kussen.

Ja i morgon så börja en ny jobbar vecka igen, ska bli skönt för jag har ju varit ledig sen den 7 april i och med att jag legat på lasarettet med min dotter. Men i morgon så drar de igång igen. Känns faktiskt skönt att börja jobba igen. Men de är inte många veckor kvar att jobba nu (SNYFT)..

Ja som sagt så slutar jag jobba sista april på Coop, men de blir inge Samhall för min del. Har pratat med min kontakt på arbetsförmedlingen och de fanns inge arbete som passade mig på Samhall just för tillfället. Han ansåg också att de skulle nog inte vara lönsamt att åka för 10 timmar i veckan, nej sa jag att man har ju ingen lust att betala för att jobba.. hahhaha .. Jag skulle heller inte få åka på arbetstid heller annars hade de ju gått..

I lördags på Påskafton så läste jag ut min sista bok i serien som jag läst nu av den Isländska författaren. Så jag har nästan haft abstinens sen dess, så igår så letade jag på en bok i bokhyllan som jag började läsa när jag la mig. Återkommer om vad den heter och vad den handlar om. Ni får kolla på mina (etiketter böcker) Vad den Isländska författaren heter och vad böckerna heter. Kan rekomendera att läsa dem. Absolut läsvärda. Återkommer även om dessa böcker med lite bakgrundsinformation.Ja vad skönt i morgon ska jag til bibblan och låna nå nya böcker, hon som jobbar där brukar vara duktig på att hjälpa mig att leta reda på bra deckarserier.

PUH PUH de blev ett långt inlägg idag, men de blir ju så när man inte varit in på några dagar. Ja hoppas att jag snart orkar ta tag i dator så ses vi på bloggen snart igen.. BAY BAY