söndag 1 februari 2009

Ny bokserie igen


Har nu börjat att läsa en ny bokserie med en Norsk författare,och som vanligt så är de deckare och utav en kvinnlig så klart.Har nu läst ut första boken och den var bra.Man känner direkt om en bok är bra eller inte,lånade en innan men den läste jag inte ens ut. Författaren heter Unni Lindell. Böckerna som jag nu ska läsa är:

Ormbäraren 2000
Drömfångaren 2001
Sorgmantel 2002
Nattsystern 2003
Orkestergraven 2006
Honungsfällan 2008

HÄR KOMMER LITE FAKTA OM UNNI LINDELL
Unni Lindell
Unni Lindell föddes i Oslo 1957 och är en av Norges mest framgångsrika författare. Unni bestämde sig redan som tioåring för att hon ville bli författare, men det var först efter år av anteckningsböcker med noteringar och dikter, som hon debuterade med ungdomsboken "Den grønne dagen" (1986). Unni har examen i franska från universitetet i Oslo, och innan hon började skriva böcker arbetade hon som journalist. Sedan 1989 har hon varit författare på heltid och har hittills skrivit närmare fyrtio böcker i flera olika genrer.

Unni Lindell är framförallt känd som kriminalförfattare och hennes böcker om kommissarie Cato Isaksen vid Oslopolisen, "Ormbäraren" (2000), "Drömfångaren" (2002) och "Sorgmantel" (2003), har nått stora läsarskaror både i hemlandet Norge och i flera andra europeiska länder. Hon har även skrivit många barn- och ungdomsböcker och vann Kritikerpriset år 1994 för ungdomsnovellen "Sugemerket". I Sverige är Unni kanske mest känd för sina kriminalromaner och genom böckerna "Gamla tanter lägger inte ägg" (2001) och "Gud som haver barnen kär, har du någon ull?" (2003) som hon skrivit tillsammans med Mark Levengood.

Inga kommentarer: