onsdag 3 juni 2009

Läser just nu.

KALL SOM GRANIT
Detta är hans debutroman.
Beskrivning:
Kriminalinspektör Logan McRae har varit sjukskriven i över ett år och hans första dag tillbaka på arbetet kunde ha börjat bättre. Det svårt misshandlade liket av en treårig pojke, som länge varit försvunnen, återfinns i ett dike. Avdelningens nye chef, kriminalkommissarie Insch, är allt annat än vänligt inställd. Och dessutom tvingas McRae samarbeta med sin före detta flickvän som nu har avancerat till chefspatolog.
När även en flicka hittas mördad och två små pojkar anmäls saknade börjar polisen frukta att de har att göra med en pedofil. Man får upp en del spår men de verkar inte leda någonstans. Medan snön vräker ner över Aberdeens gator och vinterkylan blir alltmer påträngande börjar paniken sprida sig bland allmänheten. Polisen måste agera snabbt - annars kommer fler barn att försvinna, och fler kommer att dö.

Detta är också en bokserie i fyra böcker med författaren Stuart Mac Bride.(Deckare):
Kalla som granit 2006
De dödas ljus 2007
Den brustna huden 2008
Slakthuset 2009

Men detta är en manlig författare för omväxlings skull, men nog är de skillnad på manliga och kvinnliga deckarförfattare. Kan inte riktig säga vad de är men de manliga författarna trollbinder mig inte på samma vis som de kvinnliga. Jag har inte sträcktläst denna bok. Men ska ändå läsa hela denna serie i alla fall. Återkommer med de andra böckerna när jag läser dem.

Inga kommentarer: