lördag 7 mars 2009

Böcker

TAR GÄRNA EMOT TIPS PÅ VAD MAN KAN LÄSA FÖR BOKSERIER HELST DECKARE..

Böcker

"Norge har Anne Holt, Sverige har Liza Marklund och Danmark har Elsebeth Egholm "
Ja nu har jag snart läst ut denna bokserie på två böcker. Dessa är skrivna av en dansk författarinna. Jag gillar de Nordiska författarrinnorna. Kan varmt rekomendera de. Har läst en finsk, dansk och norsk bokserie nu och alla har varit bra på sina vis, och sen alla svenska författare. Ja få se vad jag ska börja med efter denna serie, de verkar finnas hur mycket som helst. Fick en bok när jag fyllde år som jag också ska läsa.

DOLDA FEL OCH BRISTER

Beskrivning:
Det skulle bli en bra dag, hade de tänkt, Dicte och hennes två väninnor. De skulle fira hennes 40-årsdag, hennes skilsmässa och hennes nyinköpta hus. Så blev det inte. Det blev en mardrömsdag som ingen av dem någonsin skulle glömma.

Dicte Svendsen är journalist och nyskild mamma till en tonårsdotter. Tillsammans med sina vänner firar hon födelsedagen på en uteservering i Århus, när hon gör en makaber upptäckt.

I ån som flyter genom lilla staden får Dicte plötsligt syn på en blå plastbalja som guppar vid kajkanten. I baljan ligger ett nyfött spädbarn med fridfullt slutna ögon, inlindat i handdukar. Dött. Vissa fynd tyder på att barnet är av muslimsk härkomst, vilket får främlingshatet i staden att blossa upp.

Utredningen av dödsfallet kommer att beröra och involvera både Dicte och hennes två väninnor. I deras liv och relationer blottas undan för undan sprickor och hemligheter och de tvingas alla att ompröva sin livssituation.

SJÄLVRISK

En isande kall februarinatt vaknar Dicte Svendsen och hennes pojkvän Bo av att grannens stall står i lågor. Ensamma försöker de rädda de instängda och panikslagna hästarna. Grannparet Karen och Søren är bortresta och av Karens syster, som bor med dem, syns inte ett spår

Men då Dictes sjuttonåriga dotter hittar en kvinnokropp en bit ifrån deras hem tar händelserna en märklig vändning. För den avlidna är Karens försvunna syster, mördad på ett mycket makabert och brutalt sätt.

Dicte får i sin roll som journalist inblick i vad som sker och hon gör så gott hon kan för att hjälpa polisen i deras arbete. Men aldrig kunde hon ana att hennes bevakning av händelserna skulle komma att bli så farlig och personlig

'Självrisk' är en fristående fortsättning på 'Dolda fel och brister' som kom ut 2005.

fredag 6 mars 2009

Fredag


Ja nu var mitt kalas över,och de var så mysigt och trevlig så igår i goda vänners lag. På lördag bär de av in till syrran som bor granne,ska på kala igen hahhaha hennes kille har fyllt år så´så blir de fika igen,ja herregud vad de är mycket kalas nu med fika, man rullar väl fram innan denna månad är över. De är några kvar att fira.

Har jobbat idag och de har gått bra, trivs så himla bra på Coop med arbetsuppgifterna och kompisarna. Kan inte har bättre jobbarkompisar, tyvärr så har enda killen som jobbar där slutat,som jag tror att vi alla kommer att sakna. En trevlig, social och glad kille. Men vi är är lika vi också som är kvar ja roligt att lära känna han i alla fall...Ja få se hur de blir för mig då slutar sista mars SNYFT om de inte hittar på något på arbetsförmedlningen så jag får vara kvar..Men de som är så drygt är att jag ringde idag och skulle prata med min handläggare, men han hade semester till den 16 mars, så de blir att ringa och tjata då da, men då är de inte många dagar kvar för mig.. Ja ja de som lever får se men trivs bra de gör jag.

onsdag 4 mars 2009

Dumlekakor


Nu har jag bakat mina dumlekakor jag hade noblesshjärtan i stället för runda. De blev goda men inte så fasta lite smuliga,men de är ju smaken som är de viktigaste ändå hahaha..

Har snart läst ut min bok i serien med två böcker, så då har jag ändå en kvar och den har jag hemma i alla fall,så man har något att läsa när man läggr sig. Måste läsa ut den första nu för jag är aldres i slutet.

Måndag - Tisdag


Hej och hå vad dagarna går fort igen de bara rusar fram. Idag onsdag är jag ledig skönt, sov länge idag är lite mer sliten i kroppen har jobbat lite för hårt igen,men men får skylla mig sjäklv. Men de är skönt med den lediga dagen mitt i veckan. Idag ska jag baka dumlekakor,de är så himla goda min kompis brukar göra dom och de bara säger svish så är dom slut.

Måndag och tisdag har jag väl inte gjort så mycket vad jag vet hahahha, minnet är bra men kort, men som sagt dagarna går, man jobbar och kommer hem och sen gör man ju inte så mycket mera.

Min svärmor har brytit benet men har nu kommit hem igen från sjukhuset. Men de verkar gå bra för henne ändå, hon är seg och envis så hon går redan upp och ner för trappor. Så de verkar inte som hon behöver så mycket hjälp.

måndag 2 mars 2009

Falun mm.

Ja igår var jag med min kusse till Falun med hennes dotter. Hennes äldsta dotter var också med,ja dom är så gulliga hennes döttrar. Den älsta dottern är så himla go på nå vis. Hon fyller 24 år i år, de är hon som varit ute och rest runt i Thailand i 3 månader. Hon har verkligen ett mysigt sätt,hon är så glad och trevlig på nå sätt. Hon är inte så trulig som hon var när hon var liten hahahhahah men de är ju så att ungarna växer upp och då ändrar man sig med tiden och åldern. De ser man ju på sina egna ungar att de blir äldre och äldre,ja sonen han är ju 20 så han är ju vuxen nu, så nu är de bara dottern kvar som just nu är tonåring.

Ikväll ska vi på kalas igen PUH vad kalas de är denna månad de är 7 stycken bara i familjen och sen alla utanför den, men men man behöver ju inte vara på alla men man blir ju bjuden hahaha..