lördag 14 november 2009

Lördag


Ja nu är de helg igen, ska träna snart skippade de igår så idag måste jag.. Ja ni vad har jag gjort idag, jag har snart läst ut en bok den tredje med Jonas Moström, tycker dom är bra faktiskt, sen har jag bara en bok kvar i den serien. Men på onsdag kommer de nya böcker till mig till bibblan..Skönt för de är svårt att vara utan något att läsa.

I morgon söndag ska vi till min pappa och gratta han. Han fyllde år igår. Ja pappa börja bli gammal faktiskt men men än hänger han med..

fredag 13 november 2009

Fredag


Ja nu har sonen varit till lasarettet på återbesök av sitt nyckelben. Nu är han bra i axeln igen, och kan belasta för fullt igen. Men de blir en till operation, dom ska plocka ut titanplattan och skruvarna i axeln, men de skulle inte bli förrän efter sommaren..

Sov lite middag senare på dagen blev så jä.. trött när jag ätit. Piggnade till igen så jag orkade med fredagkvällen..

torsdag 12 november 2009

Torsdag


Idag har jag städat puh puh vad drygt de är hahhaha, inte de roligaste man gör ett nödvändigt ont, men de är skönt när de är städat..

Senare idag ska jag till min lillkusse och hämta papper som hon skrivit ut till mig, de är ju snällt nu när jag inte kan skriva ut på min skrivare.. Ja datakrånglet ordnar sig nog till slut..de är programmet som krånglar får väl köpa ett nytt om de inte ordnar sig, men dyrt blir de..

Idag blir de Tacco till mat gott är de och fort går de att göra de..I morgon ska jag med sonen till lasarettet, han ska på återbesök ang. sitt nyckelben som han bröt här i somras, ja hoppas de har läkt ordentligt nu.

Nej nu ska jag passa på att surfa en stund innan de är dags att göra mat..

onsdag 11 november 2009

Träningsdag igen..

Idag är de träningsdag igen, men känner att de är bra att träna varannan dag. Skulle nog inte fixa att träna varje dag..

Onsdag


Nu har min dator havererat, så de tar nog ett tag innan jag får igång den. Så ni vet i fall ni börjar sakna mig.. Men jag lånar sonens dator så länge men de blir nog inte så ofta kanske vi får se..ja nu vet ni i alla fall, och inte kan jag kolla så mycket bloggar heller för adresserna ligger i min dator, men några har jag uppskrivet i alla fall som tur är.Ja vi syns

tisdag 10 november 2009


Idag har jag varit i Hagfors, de har varit min aktivitet idag, åkte vid tolvtiden och kom hem vid fem. Ja de var länge sen jag var till Hagfors, är sällan den sidan gränsen.. har varit med en kompis och hjälp till att handla och så. De är vad jag har gjort idag och nå mera blir de inte heller..Ska lägga mig på spikmattan nu och vila en stund, tur jag har min spikmatta skulle inte överleva utan den känner jag..hahah..
´
Har inte hunnit lagt mig på spikmattan än hahah, min son har fått bensinstopp och när han skulle fixa de så startade inte bilen för han drog ur strömmen i den. Så nu har vi varit ut och dragit hem den. PUH PUH.Hhahahah

Låg på spikmattan på senkvällen i stället så jag hann med de till slut

måndag 9 november 2009

Duktig


Ja nu var de dags igen att tala om vad duktig jag är. Är nu inne på min femte vecka med träning för mina muskler. Har ökat på övningarna började med de i slutet av förra veckan, men från och med denna vecka är de ökningen som gäller, ska nu hålla på med de i fyra veckor innan jag ökar igen..De går sakta men säkert och de är ju bra, helt otroligt att jag orkat med dessa veckor. Men tycker de är roligare att träna än att promenera. Men lär väl börja med promenader också så småningom för att få upp flåset också..

Hej

Ja nu har de gått en helg igen, ja veckorna och helgena går fort. har väl inte gjort så mycket som vanligt, på lördagen var jag in till syster och fikade mamma och Jo var också där. De blev några timmar sen var klockan halv elva på kvällen. Igår slöade jag mest, min lillkusse kom hit med kladdkaka och glass Mums.. Hon var här en stund. Hon hade inte sin lille plutt med sig han var hos sin pappa. Senare mot kvällen så hämtade B hem våran dotter som varit vid sin kille i helgen. Ja de är väl i princip vad som hänt sen jag senast var inne och skrev, man gör väl mer saker också men de kommer man inte ihåg hahaha.. Ja livet rullar på..

I kväll ska jag och dottern till skolan vi ska göra i ordning till annaonsbladet som niorna gör varje år..Nu ska jag gå och kolla vad vi ska äta idag, denna eviga mat.. vad svårt de är att variera men idag blir de nog nuggets och ris, de tycker i alla fall ungarna om men inte B hahah ja de är många viljor med maten haha, men de får äta de jag gör.

Måndag


Ja vad tiden går fort, idag är de tjugo år sen Berlinmuren föll och de känns som de inte var så länge sen.Men men tiden går fort när man passerat tjugo.

Det fanns två huvudskäl för byggandet av Berlin-Muren:

1. Ekonomisk orsak: Alltför många välutbildade människor flyttade från Östtyskland och en del arbetade i Västberlin men bodde i Östberlin, där det var billigare att leva.

2. Politisk orsak: Västsidan blandade sig i det som hände på östsidan (den ryska sektorn).

Den 12 augusti 1961 började östtyska soldater och erbetare lägga ut taggtråd runt Västberlin och in på det territorium som tillhörde östberlin. Vägarna som hamnade i näheten av gränsen gjorde man ofarbara. Man hade nu börjat bygga Berlinmuren som skulle komma att dela Berlin i två delar i över 20 år.

Berlinmuren är än i dag en symbol som man främst förknippar med det Kalla Kriget. Många som levde på västsidan trivdes inte med att ha en mur kring sin och flydde därför i stället till Västtyskland, vilket ledde till att det blev stor brist på arbetskraft i västberlin. 1989, den 9 november, öppnades muren. Detta datum brukar användas som starten för Sovjetunionens fall. Än idag kan man se vart genom Berlin muren gick. På vissa ställen finns en bit mur kvar och genom hela Berlin har man satt gatsten i marken för att marker exakt vart muren gick.